Πρόσωπα

Εκείνο το απόγευμα στο Μπράιτον: Η ιστορία-ζωής του Μαρτίνες ξεκινά από τον… τραυματισμό του Λένο! (video)

Εκείνο το απόγευμα στο Μπράιτον: Η ιστορία-ζωής του Μαρτίνες ξεκινά από τον… τραυματισμό του Λένο! (video)

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες παίρνει την θέση του Μπερντ Λένο στο ματς με τη Μπράιτον και ο Μικέλ Αρτέτα τον εμπιστεύεται στο τέλος της σεζόν 2019-20! Ο Αργεντίνος παίρνει την ευκαιρία του και ο Αργεντινός γκολκίπερ κατακτά το Κύπελλο, πριν αποχωρήσει οριστικά από την Άρσεναλ!

Βλέποντας τις εμφανίσεις του Εμιλιάνο Μαρτίνες με την φανέλα της Αργεντινής, υπάρχουν πάρα πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου που αναρωτιούνται. «Γιατί δεν έπαιξε στην Άρσεναλ, γιατί δεν έμεινε εκεί, γιατί έφευγε διαρκώς δανεικός, γιατί δεν κατάφερε ποτέ να είναι ο νούμερο ένα τερματοφύλακας της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα;»

Λογικές απορίες, αν αναλογιστεί κανείς τα πεπραγμένα του Εμιλιάνο Μαρτίνες, αφού έφυγε μόνιμα από το «Έμιρεϊτς». Ας δούμε όμως την άλλη πλευρά του νομίσματος. Τι έκανε ο Αργεντινός τερματοφύλακας για να μείνει μόνιμα στην Άρσεναλ; Πριν από τρία χρόνια ήταν δανεικός στη Ρέντινγκ, συνολικά κατέγραψε 6 δανεισμούς, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεών του με την Όξφορντ και τη Χετάφε, επέστρεψε στο Βόρειο Λονδίνο και είχε την ευκαιρία του το 2020, όταν η ομάδα του ταξίδευε στο «Άμεξ», για να συναντήσει τη Μπράιτον.

Βρισκόταν στον πάγκο, αλλά χρειάστηκε να περάσει στο ματς στο 40ο λεπτό. Ο Μπερντ Λένο δεν μπορούσε να συνεχίσει, μετά τη σύγκρουσή του με τον Νιλ Μοπέ και ο Εμιλιάνο Μαρτίνες πήρε την ευκαιρία του!

Έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στην σεζόν 2019-20 και ακολούθησαν 9 αναμετρήσεις για την Premier League, στις οποίες ήταν αναντικατάστατος. Έπαιξε, ήταν εξαιρετικός, πήρε το FA Cup με την Άρσεναλ, έχοντας καταγράψει καίριες επεμβάσεις κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, για να πάμε στο καλοκαίρι και να έρθει η ώρα της μεγάλης απόφασης.

Ο Ίαν Ράιτ δήλωσε πως… ήθελε να αποχωρήσει. Ένιωθε πως θα εξακολουθήσει να είναι δεύτερος, δεν θα πάρει φανέλα βασικού εκ νέου, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο και πάλι με τον Γερμανό, και ήθελε παιχνίδια, για να φτάσει στο σημείο να θεωρείται ο πρώτος τερματοφύλακας της Αργεντινής.

Φεύγει, πηγαίνει στο «Βίλα Παρκ» και είναι ο κορυφαίος της Άστον Βίλα. Εν συνεχεία, η ιστορία είναι γνωστή, αλλά ουδείς ξέρει τι θα γινόταν αν εκείνο το απόγευμα του Ιουνίου, ο Λένο δεν είχε χτυπήσει.

Ο Μαρτίνες δεν θα είχε παίξει σίγουρα για 9 φορές εκείνη την σεζόν στην Premier League, δεν θα βρισκόταν στην αρχική ενδεκάδα στον τελικό του FA Cup και πιθανώς, η Άστον Βίλα δεν θα είχε πειστεί τόσο εύκολα για την αξία του! Ίσως, ο Νιλ Μοπέ του έκανε ένα μεγάλο… δώρο, εκτοξεύοντας την δική του καριέρα και «τερματίζοντας» επί της ουσίας, την θητεία του Μπερντ Λένο στην Άρσεναλ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0