Πρόσωπα

Στα τρία τελευταία Μουντιάλ, μόνο ο Μέσι «ξεπερνά» την... παραγωγικότητα του Πέρισιτς! (video)

Στα τρία τελευταία Μουντιάλ, μόνο ο Μέσι «ξεπερνά» την... παραγωγικότητα του Πέρισιτς! (video)
Τα «φώτα» έπεσαν ξανά στο Λούκα Μόντριτς, αλλά ο πιο παραγωγικός παίκτης της Κροατίας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, ακούει στο όνομα, Ιβάν Πέρισιτς.
Η παρουσία της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 ολοκληρώθηκε. Το πρόσημο; Πιθανότατα θετικό, μιας και πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ελάχιστοι θα έδιναν πιθανότητες, να δώσει το «παρών» στα ημιτελικά κι έπειτα να λάβει το χάλκινο μετάλλιο, νικώντας στον μικρό τελικό το Μαρόκο (17/12, 2-1).

Σφύριγμα της λήξης, απονομή και όλοι «στέκονται» στο «last dance» του Λούκα Μόντριτς. Απολύτως δικαιολογημένο. Υπάρχει, όμως, μία άλλη «παλιοσειρά» αυτής της «χρυσής γενιάς» της Κροατίας, που ήταν εξίσου επιδραστικός, για ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε τέτοιον βαθμό, που μόνο ο εκτός συναγωνισμού, Λιονέλ Μέσι, τον «ξεπερνά». Προφανώς, ο λόγος για τον Ιβάν Πέρισιτς!

 
Η κεφαλιά-ασίστ του στον Γκβάρντιολ, στο 7ο λεπτό του μικρού τελικού, εκτός από μία καλοστημένη «κομπίνα» του συνόλου του Ντάλιτς, ήταν η τέταρτη άμεση συμμετοχή του σε γκολ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Κάπως έτσι, ανέβασε στις πέντε τις συνολικές του ασίστ στα τρία Μουντιάλ που έχει λάβεις μέρος και σε έξι τα γκολ του. Ο μόνος που έχει άμεση συμμετοχή σε περισσότερα γκολ με τη φανέλα της πατρίδας του, στα τρία τελευταία Μουντιάλ, είναι ο Λιονέλ Μέσι!

Ο 35χρονος Αργεντίνος σταρ έχει συνολικά δέκα γκολ και έξι ασίστ στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2010, 2014 και 2018, ενώ εκκρεμεί, βεβαίως, ο μεγάλος τελικός κόντρα στη Γαλλία. Σε αυτόν, θα έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει την «απόσταση» από τον Πέρισιτς, αλλά και πάλι, το επίτευγμά του είναι μυθικό. Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί, όταν συγκρίνεται με τις επιδόσεις, ενός από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που «πάτησαν» ποτέ χορτάρι;

Βάσει της ηλικίας του, ο Ιβάν Πέρισιτς ίσως ολοκλήρωσε το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. Ποιος -και πώς- όμως, να θέσει «όριο» σε έναν τέτοιου τύπου αθλητή; Έναν άνθρωπο που στα 33 του χρόνια, επέλεξε να αγωνιστεί στο απαιτητικότερο πρωτάθλημα του πλανήτη, την Premier League;

Όπως απέδειξε, για ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι φτιαγμένος από άλλο «υλικό». Οπότε και ο αριθμός «37», ίσως δεν τον τρομάζει.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0