Πρόσωπα

Λιστκίεβιτς: Ο Πολωνός διαιτητής του τελικού γράφει ιστορία, όπως πριν από 32 χρόνια ο πατέρας του!

Λιστκίεβιτς: Ο Πολωνός διαιτητής του τελικού γράφει ιστορία, όπως πριν από 32 χρόνια ο πατέρας του!

Μία ωραία ποδοσφαιρική ιστορία για τον τελικό στο Μουντιάλ του Κατάρ, η οποία δεν αφορά κάποιον ποδοσφαιριστή, αλλά τον βοηθό διαιτητή, Τόμας Λιστκίεβιτς.

Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με τις Αργεντινή και Γαλλία να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Όπως έγινε γνωστό, η FIFA όρισε τον Πολωνό Σιμόν Μαρτσίνιακ για να διευθύνει την αναμέτρηση και γίνεται ο πρώτος Πολωνός διαιτητής που θα διευθύνει έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτό από μόνο του αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη είδηση, όμως φαίνεται πως ένας εκ των βοηθών του Μαρτσίνιακ, έρχεται για να «κλέψει την παράσταση». Ο λόγος για τον Τόμας Λιστκίεβιτς.

Ο Λιστκίεβιτς που ήταν βοηθός διαιτητής σε δύο ματς του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και σε δύο σε αυτό της Ρωσίας πριν από τέσσερα χρόνια, ετοιμάζεται για τον πρώτο του μεγάλο τελικό, αλλά και για να… ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του.

Ο πατέρας του, Μίχαλ, ήταν επόπτης στον τελικό του Μουντιάλ 1990, όταν η Δυτική Γερμανία επικράτησε με 1-0 της Αργεντινής στη Ρώμη. Μένει να δούμε αν ο υιός Λιστκίεβιτς, θα δει την Αργεντινή νικήτρια ή η «Αλμπισελέστε» θα γνωρίσει ξανά την ήττα.


Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0