Πρόσωπα

Λούκα Μόντριτς, μείνε λίγο ακόμη στο Κατάρ!

Λούκα Μόντριτς, μείνε λίγο ακόμη στο Κατάρ!

Ανεξαρτήτως από τι υποστηρίζει ο κάθε ένας και από το τι τρόπο παιχνιδιού και θέαμα ποδοσφαίρου αρέσκεται να παρακολουθεί, ο Λούκα Μόντριτς δεν μπορεί να μην είναι συμπαθής. Ένας τεράστιος ηγέτης, που έφτασε τα 160 ματς με την Κροατία, πήρε δεύτερη πρόκριση στα πέναλτι και συνεχίζει στο Κατάρ. Μπορεί να μείνει όμως λίγο ακόμη;

Θέλαμε όλοι να τον ξαναδούμε. Μία ακόμη φορά τουλάχιστον. Κάθε ματς γνωρίζαμε πως μπορεί να είναι και το τελευταίο του. Αλλά πάντα η Κροατία έβγαζε έναν δυναμισμό. Έμοιαζε σαν να παίζει για αυτόν, να έχει ολόκληρη η ομάδα την επιθυμία, να συνεχίσει να βρίσκεται στο Κατάρ, τουλάχιστον για 90 λεπτά περισσότερα.

Ο λόγος φυσικά για τον Λούκα Μόντριτς. Τον απόλυτο σταρ της χώρας του. Έναν άνθρωπο που έφτασε τα 160 ματς με την φανέλα της και στο 16ο παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έμοιαζε πως θα είναι το τελευταίο του. Ούτε τώρα όμως, με τον Κροάτη να συνδέεται με το τουρνουά με έναν ιδιαίτερο τρόπο!

Πάντα ήταν αγαπητός σε όλους ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η σχέση… στοργής με την διοργάνωση, ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας, στα ματς με την Κροατία μέχρι και τον τελικό, στο χαμένο παιχνίδι με την Γαλλία και στο γεγονός πως αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του τουρνουά.

Παρότι είναι πλέον τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος, ο Κροάτης μέσος έμοιαζε ξανά σαν το… παλιό, καλό κρασί. Άντεξε 90 λεπτά απέναντι στη Βραζιλία, το ματς πήγε στην παράταση και άπαντες ξεκίνησαν να σκέφτονται πως θα αποχωρήσει.

Όχι όμως. Ήθελε να παίξει μέχρι το τέλος. Ακόμη και όταν η Κροατία έμεινε πίσω στο σκορ από το απίθανο γκολ του Νεϊμάρ, εκείνος δεν τα παράτησε. Ήταν απίστευτος, έμεινε στον αγωνιστικό χώρο και εν τέλει, η ισοφάριση επετεύχθη με περιπετειώδη τρόπο, σε μία φάση που ξεκινά από τα πόδια του.

Αυτός κράτησε την μπάλα, αυτός δεν έπεσε, αυτός την έδωσε στον Όρσιτς και ξεκίνησε η αντεπίθεση. Κάπως έτσι, το 1-1 ήταν γεγονός και ο Μόντριτς έπαιζε την… καριέρα του με την Κροατία στην διαδικασία των πέναλτι.

Για 8η φορά στα τελευταία 9 ματς της, με τέσσερις συνεχόμενες προκρίσεις στη «ρώσικη ρουλέτα» και υπό τις οδηγίες ενός αρχηγού, που ήταν παρών σε κάθε ματς της Κροατίας με την Βραζιλία σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Πώς θα μπορούσαν λοιπόν να χάσουν οι Κροάτες; Αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι, είχαν την τύχη με το μέρος τους και ο Λούκα Μόντριτς συνεχίζει στο Κατάρ, εκτελώντας εύστοχα το δικό του πέναλτι. Ναι, ίσως η διοργάνωση χάνει κάτι από το θέαμα που παρείχε η Βραζιλία, αλλά η ιστορία του Λούκα Μόντριτς είναι υπέροχη και σίγουρα, αξίζει την αναγνώριση όλων!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0