Πρόσωπα

Κροατία - Βραζιλία: Δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη τους «συνάντηση», ο Λούκα Μόντριτς είναι ακόμη εδώ! (video)

Κροατία - Βραζιλία: Δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη τους «συνάντηση», ο Λούκα Μόντριτς είναι ακόμη εδώ! (video)
Από το 2006 έως το 2022 άλλαξαν πολλά, εκτός της παρουσίας του Λούκα Μόντριτς στην εθνική Κροατίας!
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 έφερε Κροατία και Βραζιλία αντιμέτωπες, για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Η αρχή έγινε στο Μουντιάλ του 2006 και παρότι πέρασαν 16 χρόνια έκτοτε και άλλαξαν πολλά, όχι μόνο σε αυτές, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπάρχει κάτι που έμεινε αμετάβλητο: ο Λούκα Μόντριτς!

Ο αρχηγός της εθνικής Κροατίας αποτελεί τον μόνο παίκτη από τους 52 που βρίσκονται στις αποστολές των δύο εθνικών ομάδων στο Κατάρ, που έχει δώσει το «παρών» σε κάθε αναμέτρησή τους από το 2006, έως και τη φετινή στο Κατάρ!



Βέβαια, στο τότε 1-0 υπέρ της «σελεσάο» στα γήπεδα της Γερμανίας έμεινε στον πάγκο, έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του μόλις τρεις μήνες νωρίτερα και καταγράψει, μόνο πέντε συμμετοχές έως εκείνο το ματς, όλες σε φιλικές αναμετρήσεις.

Εν έτει 2022, προφανώς, βρίσκεται σε ένα τελείως διαφορετικό... στάτους, αποτελώντας τον αδιαμφισβήτητο αρχηγό της Κροατίας και ρέκορντμαν συμμετοχών με τη φανέλα της, με 159 ματς. Σίγουρα την 160η, αυτήν κόντρα στη «σελεσάο», θα ήθελε να την συνδυάσει με μία 2η συνεχόμενη παρουσία στα ημιτελικά ενός Μουντιάλ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0