Πρόσωπα

Λουίς Φαν Χάαλ – Ντι Μαρία: Η «κόντρα» τους έρχεται ξανά στην επιφάνεια, για μια θέση στα ημιτελικά του Μουντιάλ! (video)

Λουίς Φαν Χάαλ – Ντι Μαρία: Η «κόντρα» τους έρχεται ξανά στην επιφάνεια, για μια θέση στα ημιτελικά του Μουντιάλ! (video)

Ολλανδία και Αργεντινή «μονομαχούν» για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους Λουίς Φαν Χάαλ και Άνχελ Ντι Μαρία να έρχονται αντιμέτωποι μετά την «επεισοδιακή» τους συνεργασία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεδομένα, δεν έχουν ξεχάσει…

Σε μια επιχείρηση που αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων με ξεκάθαρους ρόλους, βασικό στοιχείο για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει ανατεθεί, είναι το αφεντικό να συνεργάζεται με επιτυχία και συνεννόηση, με τους υπαλλήλους, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη σχέση και την δουλειά τους. Στην αντίστοιχη περίπτωση στο ποδόσφαιρο, βασικό ζητούμενο είναι ο προπονητής να έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη των παικτών του, οι οποίοι να θέλουν να παίζουν για αυτόν και να αποδέχονται τις επιλογές του, όποιες και αν είναι αυτές.

Στην συνεργασία του Λουίς Φαν Χάαλ με τον Άνχελ Ντι Μαρία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά, με τις δύο σπουδαίες προσωπικότητες του αθλήματος να τίθενται αντιμέτωποι στον προημιτελικό της Ολλανδίας με την Αργεντινή για μια θέση στα ημιτελικά του Μουντιάλ (9/12, 21:00).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, καθώς όταν τον Αύγουστο του 2014 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαζε από το ταμείο της το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και παράλληλα έδινε τα «κλειδιά» της τεχνικής ηγεσίας στον Φαν Χάαλ, σε καμία περίπτωση δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχε η σεζόν.
GettyImages-454290218.jpg

Το ξεκίνημα του Αργεντινού ήταν απόλυτα ενθαρρυντικό με τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του, στην Premier League και όπως τόνισε ο ίδιος: «Ήμουν στο Μάντσεστερ και όλα ήταν καλά με τον Φαν Χάαλ τους πρώτους δύο μήνες».

Ωστόσο, η συνέχεια επιφύλασσε αρκετά προβλήματα μεταξύ τους τα οποία προήλθαν μετά από ένα παιχνίδι όπως είχε δηλώσει ο Ντι Μαρία: «Μετά από έναν αγώνα, τα πράγματα δεν ήταν ίδια. Η κόντρα μου με τον Φαν Χάαλ έγινε, επειδή μου έδειχνε πάντα τα αρνητικά πράγματα και όλα αυτά με κρατούσαν πίσω. Μια μέρα τσακώθηκα μαζί του. Του είπα ότι δεν θέλω να τα βλέπω πια αυτά που μου έδειχνε και τον ρώτησα γιατί δεν μου έδειχνε τις καλές στιγμές μου. Δεν του άρεσε το πώς του μίλησα και από εκεί ξεκίνησε το όλο πρόβλημα».

Το ντεφορμάρισμα του 34χρονου ήρθε σε ένα χρονικό σημείο με την αγωνιστική πτώση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την απομάκρυνση της από τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Εν τέλει, η απόδοση του Ντι Μαρία δεν επανήλθε ποτέ στα στάνταρ που ξεκίνησε την καριέρα του στο «Όλντ Τράφορντ» μετρώντας στο τέλος της σεζόν, 3 γκολ και 9 ασίστ, με τους «κόκκινους διάβολους» να τερματίζουν στην 4η θέση της βαθμολογίας και στο -17 από την Πρωταθλήτρια, Τσέλσι.

Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε μετά από λίγο καιρό για την συνύπαρξη του με τον ποιοτικό εξτρέμ τονίζοντας: «Ήμουν ικανοποιημένος, γιατί ήταν δημιουργικός, αλλά είχα και άλλους παίκτες στο ρόστερ. Ο Ντι Μαρία είχε πρόβλημα με την αγγλική ποδοσφαιρική κουλτούρα. Πάντα ρωτάω έναν παίκτη που θέλει να παίξει. Εκείνος προτιμούσε τη θέση του αριστερού χαφ όπως αγωνιζόταν και με την Αργεντινή και έγω τον χρησιμοποίησα εκεί. Δεν είχε τόσο καλή απόδοση, σε ένα επίπεδο που θα περίμενε κανείς από έναν παίκτη 75 εκατομμυρίων»

Πριν συμπληρώσει ένα χρόνο στο Νησί, ο Ντι Μαρία βλέποντας το άσχημο κλίμα που τον είχε… περικυκλώσει, έκανε τα πάντα για να αποχωρήσει και το πέτυχε. Η Παρί Σεν Ζερμέν πρόσφερε το ποσό των 63 εκατομμυρίων ευρώ, με την απάντηση των Άγγλων να είναι θετική. Μετά από μια πενταετία, όπου ο Νοτιαμερικανός βρήκε την… Ιθάκη του στο Παρίσι, μίλησε εκ νέου για τον Φαν Χάαλ, εξαπολύοντας επίθεση: «Το πρόβλημά μου στο Μάντσεστερ ήταν ο προπονητής. Ο Φαν Χάαλ ήταν ο χειρότερος της καριέρας μου. Σκόραρα, έδινα ασίστ και την επόμενη μέρα μου έδειχνε τις άστοχες πάσες μου. Με απομάκρυνε από τη μια μέρα στην άλλη, δεν του άρεσαν οι παίκτες να είναι «μεγαλύτεροι» από αυτόν».

Στην συνέντευξη Τύπου πριν το σημερινό παιχνίδι με την Αργεντινή, ο 71χρονος ρωτήθηκε σχετικά με τον Ντι Μαρία, με τον Ολλανδό τεχνικό να δίνει μία επική απάντηση παίρνοντας ως παράδειγμα τον Μέμφις Ντεπάι! «Ο Ντι Μαρία είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες που πιστεύει ότι είμαι ο χειρότερος προπονητής. Λυπάμαι και το βρίσκω λυπηρό. Ο Μέμφις έπρεπε να αντιμετωπίσει τα ίδια στη Γιουνάιτεντ και τώρα φιλιόμαστε στο στόμα», ανέφερε ο 71χρονος προπονητής.

Οχτώ χρόνια μετά την συνύπαρξη τους στην Αγγλία, η ποδοσφαιρική μοίρα φέρνει τον 34χρονο πλέον εξτρέμ, αντιμέτωπο με τον άνθρωπο που θεωρεί ότι του έκανε το απόλυτο κακό στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια από τις τελευταίες ευκαιρίες και των δύο για κάτι σπουδαίο στην καριέρα τους.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0