Πρόσωπα

Μάτσιεκ Καμίνσκι: Το «who is who» του νέου ιδιοκτήτη του Παναιτωλικού!

Μάτσιεκ Καμίνσκι: Το «who is who» του νέου ιδιοκτήτη του Παναιτωλικού!
Η επιχειρηματική δράση, η περιουσία και η πρόθεση του νέου ιδιοκτήτη του Παναιτωλικού, Μάτσιεκ Καμίνσκι, να αγοράσει την Έβερτον, πριν από λίγους μήνες.
Μία νέα σελίδα στην ιστορία του Παναιτωλικού «ανοίγει». Ο Φώτης Κωστούλας αποχωρεί από την ηγεσία του συλλόγου, μετά από 17,5 χρόνια και ο Αμερικανός επιχειρηματίας, Μάτσιεκ Καμίνσκι, αναλαμβάνει τα «ηνία». Όνομα διόλου άγνωστο, ειδικά για τους φίλους της Premier League. Πώς να είναι, άλλωστε; 
 
Έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από το καλοκαίρι του 2022, όταν το όνομά του βρέθηκε στο επίκεντρο των αγγλικών ΜΜΕ. Ο λόγος; Η πρόθεσή του να αγοράσει την Έβερτον έναντι 450 εκατ. ευρώ! 
 
Μία υπόθεση που, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στο «Νησί», ακόμη δεν έχει κλείσει και εξαρτάται από την πρόθεση του νυν ιδιοκτήτη των «ζαχαρωτών», Φαρχάντ Μοσίρι, να πουλήσει πράγματι τον σύλλογο. 
Στα εν... οίκω πάντως, ο Φώτης Κωστούλας πήρε αυτήν την απόφαση και κρίνοντας από το επιχειρηματικό background και την οικονομική επιφάνεια του νέου ιδιοκτήτη, νέοι ορίζοντες ανοίγονται για τον Παναιτωλικό.
 
Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι γεννήθηκε στην Πολωνία το 1958. Από το 1967, όμως, οι γονείς του, γιατροί στο επάγγελμα, μετανάστευσαν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Μινεσότα. Εκεί απέκτησε την Αμερικανική υπηκοότητα και αποφοίτησε στο πανεπιστήμιό της, σπουδάζοντας Βιολογία και Φυσική. Ο κόσμος του επιχειρείν, όμως, τον κέρδισε!
 
Εδώ και 15 χρόνια, ο Καμίνσκι δραστηριοποιείται στις επενδύσεις και η περιουσία του υπολογίζεται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Kaminski Asset Management, εταιρεία που διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας δισεκατομμυρίων, έχοντας σημαντικό λόγο στο χρηματιστήριο, και του Kaminski Poland Fund, που σύμφωνα με την Telegraph, όταν ιδρύθηκε, ήταν το πρώτο καθαρά πολωνικό επενδυτικό fund στις ΗΠΑ.
 
Από τον Φεβρουάριο του 2022, έχει ιδρύσει και την KAM Sports, μέσω της οποίας «ανοίγεται» μπροστά του ο μαγικός κόσμος του ποδοσφαίρου. Kύριος μέτοχος και διευθυντής είναι ο ίδιος, ενώ ο γιος του, Μιχαήλ, έχει επίσης θέση στο διοικητικό συμβούλιο.
 
Μάλιστα, λεγόταν πως σε περίπτωση που προχωρούσε το deal με την Έβερτον, ο Μιχαήλ Καμίνσκι θα είχε ρόλο και σε αυτήν. Ίσως το ίδιο πλάνο υπάρχει και για τον Παναιτωλικό
 
Πάντως οι πιέσεις των φίλων της Έβερτον προς τον Μοσίρι, ώστε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και ενδεχόμενως να πουλήσει τον σύλλογο στον Καμίνσκι, συνεχίζονται. 
 
Ποιος ξέρει; Το μέλλον ίσως επιφυλάσσει κοινό ιδιοκτήτη στον Παναιτωλικό, με έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους του αγγλικού ποδοσφαίρου.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0