Πρόσωπα

Γιασίν Μπόνο: Ένας τερματοφύλακας γεννημένος… ήρωας! (video)

Γιασίν Μπόνο: Ένας τερματοφύλακας γεννημένος… ήρωας! (video)

Ήταν τελικά γραφτό οι Ισπανοί να πιούν το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από ένα παιδί που διαπρέπει στη χώρα τους. Ο Γιασίν Μπόνο υπέγραψε την ιστορική πρόκριση του Μαρόκου στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έγινε ήρωας για την ομάδα του, κάτι ωστόσο στο οποίο είναι… συνηθισμένος!

Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων στον αγώνα του Μαρόκου με το Βέλγιο, ο Γιασίν Μπόνο ταλαιπωρήθηκε από ίλιγγο και τελικά δεν έπαιξε. Στον αγώνα για τους «16» του Μουντιάλ επέστρεψε και αποτέλεσε τον πλέον κομβικό παίκτη για την ομάδα του. Οι Ισπανοί τον ήξεραν από την καλή, εκείνος βάλθηκε να τον μάθουν και από την ανάποδη!

Επί 120’ ο Γιασίν Μπουνού ή αλλιώς «Μπόνο» όπως είναι γνωστός ο Μαροκινός τερματοφύλακας, αρνήθηκε πεισματικά να δεχθεί τέρμα από τους «φούριας ρόχας», οδηγώντας τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, στη «ρώσικη ρουλέτα» ήταν το λιγότερο εκπληκτικός, απέκρουσε δύο πέναλτι και έστειλε το Μαρόκο για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Ήταν η στιγμή του, ακόμα μία βασικά, μιας και στην καριέρα του 31χρονου άσου έχουν υπάρξει και άλλες αντίστοιχες, που σίγουρα όμως δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτή.

Ο χαρισματικός Μπόνο γεννήθηκε στον Καναδά, στο Μόντρεαλ και σε ηλικία 2 ετών επέστρεψε στην Καζαμπλάνκα, όπου άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Στα 19 του, θα κάνει το ντεμπούτο του με την Wydad Athletic Club μπροστά σε 80.000 θεατές, λόγω τραυματισμού του βασικού της τερματοφύλακα. Η ομάδα του θα χάσει όμως εκείνος θα ξεχωρίσει.

Τον Ιούνιο του 2012 θα λήξει το συμβόλαιό του με την ομάδα και θα ψάξει το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη. Η επιλογή του θα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης ακόμα και εάν εν τέλει ο μισθός του ήταν μικρότερος ακόμα και από αυτόν που ήδη έπαιρνε πριν! Ο συναγωνισμός με τον Τιμπό Κουρτουά και Ντάνιελ Αρανζούμπια δεν θα του δώσει τις απαραίτητες ευκαιρίες στους «ροχιμπλάνκος», κάτι που θα έχει όμως σε Σαραγόσα αρχικά και Χιρόνα σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό αργότερα.

1565260011_326540_1565260087_noticia_normal.jpg

Ο Μπόνο θα υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών με την Χιρόνα και θα αποτελέσει σημαντικό λόγο για τον οποίο η ομάδα θα ανέβει στη La Liga! Οι εμφανίσεις του με την καταλανική ομάδα είναι εξαιρετικές στην πρώτη κατηγορία, κάτι που θα κεντρίσει τον ενδιαφέρον πολλών ομάδων τόσο ισπανικών όσο και του εξωτερικού.

Τελικά, η Σεβίλλη θα κερδίσει την υπογραφή του και έπειτα από ένα χρόνο δανεισμού, θα τον κάνει δικό της έναντι 4 εκατ. ευρώ. Και πως να μην τον κάνει όταν στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα της Ανδαλουσίας θα την οδηγήσει στην κατάκτηση του Europa League κόντρα στην Ίντερ! Οι εμφανίσεις του σε εκείνο το final-8 της Γερμανίας την σεζόν 2019-20, ήταν αψεγάδιαστες… Ήταν πρωταγωνιστής, ήταν η πρώτη φορά που έγινε ήρωας σε ένα σύνολο.

FPkQfchXwAc8Dez.jpg

Φυσικά, ο Μπόνο από την επόμενη σεζόν πήρε την φανέλα βασικού σπίτι του. Έφτασε ακόμα και να σκοράρει για την ομάδα του, σε έναν αγώνα της Σεβίλλης με την Βαγιαδολίδ και να την ξελασπώσει από ήττα! Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και με τους Ανδαλουσιάνους να χάνουν με 2-1, ο Μαροκινός πορτιέρο ανέβηκε στην περιοχή και κατάφερε να σκοράρει με ένα σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της Βαγιαδολίδ, σώζοντας τον βαθμό για την Σεβίλλη!



Με την εθνική ομάδα του Μαρόκου ο Μπόνο άρχισε να παίρνει ευκαιρίες από το 2013, ωστόσο από το 2016 και μετά έγινε βασικός. Σε 49 εμφανίσεις με το εθνόσημο μπορεί να μην έχει πετύχει ακόμα… γκολ όμως τι σημασία έχει; Κατάφερε να γίνει ήδη σύνθημα στα χείλη των Μαροκινών και να βάλει το όνομά του με χρυσά γράμματα δίπλα σε αυτή την ιστορική στιγμή της χώρας του στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0