Πρόσωπα

Μοχάμεντ Κούντους: Το «διαμάντι» του Άγιαξ που έχει χωρίσει στα… δύο το Λίβερπουλ! (video)

Μοχάμεντ Κούντους: Το «διαμάντι» του Άγιαξ που έχει χωρίσει στα… δύο το Λίβερπουλ! (video)

Ονομάζεται Μοχάμεντ Κούντους και είναι ο ορισμός του «remember the name». Στον Άγιαξ τον μάθαμε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τον γνωρίσαμε ακόμη περισσότερο. Μένει να δούμε αν θα μπει ακόμη περισσότερο στη ζωή μας, ύστερα από το ενδιαφέρον που έχει προκύψει από την Premier League και το… Λίβερπουλ, με την ομάδα του Κλοπ και την Έβερτον, να μοιάζουν εντυπωσιασμένες από τον 22χρονο Γκανέζο!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον γνώρισαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η αλήθεια είναι άλλωστε πως με τις εμφανίσεις του με την Εθνική Γκάνας, έχει ξεχωρίσει. Έχει αγωνιστεί τόσο απέναντι στην Πορτογαλία, όσο και κόντρα στη Νότια Κορέα και ήταν σε αμφότερα ματς εξαιρετικός.

Σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε ματς. Αρχικά, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Πορτογαλία και τον Κριστιάνο Ρονάλντο και εν συνεχεία, φρόντισε να κάνει το ίδιο και απέναντι στο σύνολο του Χέουνγκ Μιν Σον. Εκεί μάλιστα, αποδείχθηκε απόλυτα καθοριστικός, καθώς έκανε το 2-0 με το κεφάλι, και διαμόρφωσε το τελικό σκορ με υπέροχο αριστερό πλασέ και χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα του, στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κατά κάποιο τρόπο, αν η Γκάνα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και μείνει στο Κατάρ, ο Μοχάμεντ Κούντους θα έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Ναι, περιβάλλεται από… τους Αγιού, από τον Τόμας Πάρτεϊ και τον Σαλισού, αλλά αν δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στους αριθμούς, η αλήθεια είναι πως ο «άσσος» του Άγιαξ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Το οξύμωρο φυσικά της υπόθεσης ήταν πως έπρεπε να οδηγηθούμε στο πρώτο Μουντιάλ που έλαβε χώρα χειμώνα, για να μπει για τα καλά στην ζωή μας ένα νέο «διαμάντι» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως αγωνίζεται στον Άγιαξ.

Είναι μόλις 22 ετών, γεννηθείς το 2000 και πραγματοποιεί ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Έχει σκοράρει πέντε φορές σε 14 ματς και είναι εξαιρετικός και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως έχει σημειώσει τέσσερα γκολ στα έξι ματς των ομίλων, συνδυαστικά με δύο ασίστ; Επί της ουσίας, ανά ματς συμμετέχει και σε γκολ! Και για ένα παιδί μόλις 22 ετών, οι εν λόγω αριθμοί είναι κάτι περισσότερο από απλά… νούμερα.

Όπως λοιπόν συνηθίζει να συμβαίνει στα ταλέντα που προκύπτουν από καλές εμφανίσεις με τον «Αίαντα», ο Κούντους είναι δεδομένο πως μέσα στην επόμενη διετία θα αλλάξει… χώρα. Θα φύγει από την Eredivisie και ιδιαίτερα πιθανός προορισμός του είναι η Premier League.

Στο Λίβερπουλ μάλιστα φαίνεται πως παρακολουθούν… πολύ Μουντιάλ. Ο λόγος; Διότι τόσο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, όσο και η Έβερτον, φημολογείται πως εξετάζουν την περίπτωσή του, θέλοντας να έρθουν άμεσα σε επαφή με τον μάνατζέρ του.

Η επιλογή από εκεί και πέρα είναι του ίδιου του πρωταγωνιστή. Και για ένα παιδί που μοιάζει να έχει φιλοδοξίες, οι «κόκκινοι» της πόλης, έχουν τον πρώτο λόγο. Μένει να δούμε όμως τι μέλλει γενέσθαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αν τα δύο γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις, αυξηθούν στην τελευταία αγωνιστική του Μουντιάλ και στο κρίσιμο ματς απέναντι στην Κροατία. Μία πρόκριση, μία μεταγραφή και ένα μεγάλο ταλέντο, έρχονται και πάλι… σύντομα στις οθόνες μας!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0