Πρόσωπα

Εμπαπέ: Γράφει ιστορία - ξεπέρασε Ανρί, έφτασε Ζιντάν και... Μέσι!

Εμπαπέ: Γράφει ιστορία - ξεπέρασε Ανρί, έφτασε Ζιντάν και... Μέσι!
Δύο γκολ στο παιχνίδι με τη Δανία ήταν αρκετά στον Κιλιάν Εμπαπέ για να ξεπεράσει ένα ρεκόρ του Τιερί Ανρί και να... ισοφαρίσει τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Λιονέλ Μέσι.

Δεύτερη αγωνιστική στο Μουντιάλ του Κατάρ και ήταν αρκετό για να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο Κιλιάν Εμπαπέ. Στο πρώτο ματς της Γαλλίας με αντίπαλο την Αυστραλία, κατάφερε να βρει μία φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο ματς με τη Δανία, ο 23χρονος σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του και κατάφερε να σπάσει πολλά ρεκόρ και να φτάσει άλλο ένα.

Ο Εμπαπέ έφτασε τα 31 γκολ με τη φανέλα των «τρικολόρ» και ξεπέρασε τον Ζυστ Φονταίν και τον Ζαν-Πιερ Παπέν οι οποίοι έχουν από 30. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό το επίτευγμα του, καθώς με τα 31 τέρματα φτάνει τον Ζινεντίν Ζιντάν και γίνεται ο 7ος σκόρερ στην ιστορία της Γαλλίας.

Αυτά τα ρεκόρ όμως δεν ήταν πολλά για τον νεαρό επιθετικό. Γιατί έσπασε και το ρεκόρ ενός άλλου Θρύλου. Συγκεκριμένα, κατάφερε να περάσει τον Τιερί Ανρί σε τέρματα σε τελική φάση Μουντιάλ και να ισοφαρίσει τον Λιονέλ Μέσι. Ο Ανρί σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, σκόραρε έξι φορές, παίζοντας συνολικά 1169' λεπτά.

Ο Εμπαπέ από την άλλη, στο δεύτερό του Μουντιάλ έφτασε τα εφτά γκολ σε 714' λεπτά συμμετοχής και έτσι άφησε πίσω του τον θρυλικό Ανρί.


Παναγιώτης Ραμαντάνης 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0