Πρόσωπα

Ο Μπριλ Εμπολό νίκησε το άλλο του μισό

Ο Μπριλ Εμπολό νίκησε το άλλο του μισό
Με γκολ του Μπριλ Εμπολό η Ελβετία επικράτησε του Καμερούν με 1-0. Ένα γκολ που ο 25χρονος, δεν πανηγύρισε από σεβασμό.

Ένα παιδί με καταγωγή από το Καμερούν, «πλήγωσε» τη χώρα στην οποία γεννήθηκε. Ο Ελβετός από το 2014, Μπριλ Εμπολό, σκόραρε κόντρα στο Καμερούν και έδωσε τη νίκη (1-0) στην ομάδα του, για την πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ.

Ένα γκολ που σίγουρα δεν θα ξεχάσει ποτέ του. Όχι επειδή σκόραρε απλά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά επειδή το έκανε κόντρα  στη γενέτειρά του. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπήκε καν σε σκέψη να πανηγυρίσει. Έμεινε ακίνητος, σήκωσε τα χέρια του και έδειξε τον σεβασμό του σε όλο τον κόσμο του Καμερούν.

Η ζωή του

Ο Εμπολό γεννήθηκε στο Γιαουντέ, την πρωτεύουσα του Καμερούν. Οι γονείς του χωρίσανε όταν ήταν μικρός σε ηλικία και στα πέντε του πήγε με τη μητέρα του στη Γαλλία. Ένα χρόνο αργότερα, μετακόμισε μόνιμα στη Βασιλεία της Ελβετίας με τον νέο της σύντροφο. Μαζί τους προφανώς και ο Μπριλ με τον αδερφό του, οι οποίοι από μικροί έχουν τις πιο έντονές τους αναμνήσεις στην Ελβετία.

Ο Εμπολό είχε την επιλογή να παίξει για όποια εθνική ομάδα ήθελε, όμως τελικά τον Δεκέμβριο του 2014 πήρε ελβετικό διαβατήριο και έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 2015, σε μία φιλική ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Αμερική.

Δεν ξεχνάει την καταγωγή του ο Εμπολό

Παραμένει ταπεινός και από μικρός επισκέπτεται το Καμερούν όποτε μπορεί. Θέλει να βλέπει την οικογένειά του συχνά και να βλέπεις τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στη χώρα που κατάγεται και στη χώρα που μεγάλωσε.

Είνια μόλις 25 ετών αλλά δείχνει το πόσο μεγάλη καρδιά έχει. Καλό είναι να μην ξεχνάει κανείς ούτε την καταγωγή του, αλλά ούτε και την οικογένειά του. Ο Εμπολό τα συνδυάζει όλα και του αξίζει κάθε επιτυχία σε ότι κάνει!



Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0