Πρόσωπα

Κουρτουά: Το βελγικό «τείχος» με τις πέντε αποκρούσεις πέναλτι το 2022 (video)

Κουρτουά: Το βελγικό «τείχος» με τις πέντε αποκρούσεις πέναλτι το 2022 (video)
Ο Τίμπο Κουρτουά είπε όχι σε πέναλτι του Αλφόνσο Ντέιβις στο παιχνίδι Βέλγιο - Καναδάς και έκανε την πέμπτη του απόκρουση το 2022.
Βέλγιο και Καναδάς αναμετρήθηκαν για την πρώτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Μουντιάλ. Οι Καναδοί κέρδισαν πέναλτι στο 11' με τον Αλφόνσο Ντέιβις να εκτελεί και τον Τίμπο Κουρτουά να αποκρούει και να σώζει την ομάδα του από το 1-0

Αυτή ήταν η πέμπτη απόκρουση πέναλτι του Κουρτουά το 2022, μια χρονιά που κυλάει άψογα για τον 30χρονο τερματοφύλακα.



Όλα ξεκίνησαν από την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια στις 8 Ιανουαρίου για το πρωτάθλημα. Η «βασίλισσα» προηγούταν με 3-0, με τις «νυχτερίδες» να κερδίζουν πέναλτι και τον Κουρτουά να αποκρούει το σουτ του Γκέδες (ο οποίος σκόραρε στην επαναφορά).



Το δεύτερο «όχι» που είπε, ήταν οχτώ μέρες αργότερα στο Σούπερ Καπ. Η Ρεάλ έπαιξε με την Μπιλμπάο και προηγούταν 2-0, όταν ο Κουρτουά απέκρουσε πέναλτι του Ραούλ Γκαρσία για το 2-1.



Η τρίτη ήταν στις 15 Φεβρουαρίου, όταν η Ρεάλ ταξίδεψε στη Γαλλία για να παίξει με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Μέσι να σουτάρει από τα 11 βήματα και τον Κουρτουά να επεμβαίνει.



Τέταρτη απόκρουση του Βέλγου υψηλόσωμου τερματοφύλακα, ήταν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο Champions League. Οι Μαδριλένοι υποδέχθηκαν τη Σέλτικ, με τον Κουρτουά να αποκρούει πέναλτι του Γιόσιπ Γιουράνοβιτς.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0