Πρόσωπα

Ιλκάι Γκουντογκάν: «Καυτός» με τη Γερμανία από το 2021 και μετά!

Ιλκάι Γκουντογκάν: «Καυτός» με τη Γερμανία από το 2021 και μετά!

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν πέτυχε το μοναδικό γκολ της Γερμανίας, ανοίγοντας το σκορ απέναντι στην Ιαπωνία από την άσπρη βούλα, ,φτάνοντας ταυτόχρονα και σε ορισμένα σπουδαία προσωπικά ορόσημα!

Ότι δεν έχει κάνει μέσα σε εννιά χρόνια με το εθνόσημο στο στήθος, το έχει καταφέρει στα τελευταία δύο ο Ιλκάι Γκουντογκάν! Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι και της εθνικής Γερμανίας έλυσε το «γόρδιο δεσμό» στο ματς κόντρα στην Ιαπωνία, ανοίγοντας το σκορ από το σημείο του πέναλτι.

Αυτό μπορεί να μην ήταν αρκετό εν τέλει, καθώς η ομάδα του υπέστη την ήττα με 2-1, αλλά σηματοδότησε το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην πρώτη μάλιστα συμμετοχή ως βασικός. Έως τώρα είχε καταγράψει μόλις μία ως αλλαγή στο παιχνίδι των ομίλων απέναντι στη Σουηδία στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το συγκεκριμένο τέρμα αποτέλεσε επίσης το πρώτο του σε μεγάλη διοργάνωση με την «μάνσαφτ». Παρά το γεγονός ότι φορά τη φανέλα με το εθνόσημο από το 2011 και έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας σε δύο Euro (2012, 2020) και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2018), ο χρόνος συμμετοχής του ήταν αρκετά περιορισμένος, περνώντας κατά κύριο λόγο στα παιχνίδια ως αλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η έβδομη φορά που ο Γκουντογκάν αναλαμβάνει να εκτελέσει πέναλτι για την Γερμανία, χωρίς να έχει αστοχήσει σε καμία! Μάλιστα, οι Γερμανοί έχουν λαθέψει αποκλειστικά σε μία περίπτωση στα τελευταία τους 21 πέναλτι σε Μουντιάλ. Αυτό έγινε το 2010 απέναντι στη Σερβία, με τον Λούκας Ποντόλσκι να μην καταφέρνει να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Από το 2021 και έπειτα, ο 32χρονος μέσος έχει βρει δίχτυα σε εννιά περιπτώσεις, αγωνιζόμενος σε 22 παιχνίδια με την εθνική του ομάδα, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή από το 2011 έως το 2020, είχε σκοράρει συνολικά οκτώ φορές σε 42 συμμετοχές!

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0