Πρόσωπα

Τζέιμς Μίλνερ: Τα έχει… 600! (video)

Τζέιμς Μίλνερ: Τα έχει… 600! (video)

Αειθαλής, ακούραστος, βιονικός και άλλα πολλά μπορεί να χαρακτηριστεί, και δικαίως, ο Τζέιμς Μίλνερ. Ένα όμως είναι το δεδομένο. O 36χρονος πολυσύνθετος άσος της Λίβερπουλ έπιασε τις 600 συμμετοχές στην Premier League και βάζει… πλώρη για την τριάδα.

Σαν μια «καλοκουρδισμένη μηχανή» που όχι μόνο δε σταματά αλλά δε λέει να κατεβάσει και ταχύτητα. Αυτό είναι ο Τζέιμς Μίλνερ. Ένας ακούραστος «στρατιώτης», ο οποίος φωνάζει… βροντερό παρών κάθε φορά που τον χρειάζεται ο Γιούργκεν Κλοπ. Και έτσι, τις έκανε τις συμμετοχές του, δειλά δειλά, εξακόσιες.

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει και να μην λογίζεται ως βασικός και αναντικατάστατος στην αρμάδα του Γερμανού τεχνικού, παρά ταύτα η παρουσία του στο ροτέισον των Reds, παραμένει διαχρονική αξία. Με τα 22’ που πέρασε στο χορτάρι του Άνφιλντ το μεσημέρι του Σαββάτου (12/11) κόντρα στην Σαουθάμπτον, έφτασε αισίως στο milestone των 600 παρουσιών στο «μαγικό» κόσμο της Premier League. Τις περισσότερες εκ των οποίων φυσικά και τις έχει με τη Λίβερπουλ (308) ενώ οι υπόλοιπες 292 πραγματοποιήθηκαν με τις φανέλες τεσσάρων διαφορετικών ομάδων, σε αυτό το αδιάλειπτο ταξίδι της τελευταίας 20ετίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, πλησίασε ακόμα πιο κοντά στην 3η θέση της λίστας και τον Φρανκ Λάμπαρντ με τις 609 συμμετοχές του.

 

Βάσει στατιστικής μάλιστα, μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα τον έχει ξεπεράσει και αν και εφόσον συνεχίσει με αυτούς τους αμείωτους ρυθμούς, μπορεί να βρεθεί μέχρι και στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Την τελευταία τριετία, ο Τζέιμς Μίλνερ καταγράφει κατά μέσο όρο 24 παρουσίες σε επίπεδο πρωταθλήματος, αριθμός αρκετός για να υπερκεράσει τον Γκάρεθ Μπάρι, που απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής με 653.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0