Πρόσωπα

Κάρλος Κορμπεράν: Έκανε σε τέσσερα ματς στην Αγγλία, ό,τι δεν μπόρεσε σε 11 με τον Ολυμπιακό!

Κάρλος Κορμπεράν: Έκανε σε τέσσερα ματς στην Αγγλία, ό,τι δεν μπόρεσε σε 11 με τον Ολυμπιακό!

Ο Κάρλος Κορμπεράν οδήγησε τη Γουέστ Μπρομ σε μια ακόμα νίκη, την τρίτη σε τέσσερα παιχνίδια στον πάγκο της, ξεπερνώντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τις δύο που είχε πετύχει σε 11 ματς ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Ήταν 1η Αυγούστου όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Κάρλος ΚορμπεράνΗ ήττα από τον Άρη με ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά ήταν η «σταγόνα» που... ξεχείλισε το ποτήρι και ο Ισπανός αποτέλεσε παρελθόν μετά από 49 ημέρες στο πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Ο Κορμπεράν αντικατέστησε τον Πέδρο Μαρτίνς αλλά δεν κατόρθωσε να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού και έτσι δεν άφησε επιλογή στους ιθύνοντες του συλλόγου, πέραν την απόλυσης. Στο διάστημα που κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού σε 11 παιχνίδια, στα οποία μέτρησε δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Αναλυτικά τα ματς του Κορμπεράν στον Ολυμπιακό:

4/8 Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1

11/8 Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 1-1 (2-2 παρ, 3-4 πεν.)

18/8 Απόλλων Λ. – Ολυμπιακός 1-1

21/8 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

25/8 Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού 1-1 (3-1 πεν.)

29/8 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-0

3/9 Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1

8/9 Ναντ – Ολυμπιακός 2-1

11/9 Ολυμπιακός – Βόλος 1-1

15/9 Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 0-3

18/9 Άρης - Ολυμπιακός 2-1


Η «αναγέννηση» της Γουέστ Μπρομ

Σχεδόν ένα μήνα μετά την απόλυσή του, στις 26 Οκτωβρίου, η Γουέστ Μπρομ ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τον Κορμπεράν για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, μετά την απομάκρυνση του Στιβ Μπρους.

Ο άλλοτε βοηθός του Μαρσέλο Μπιέλσα στη Λιντς, δεν ήταν άγνωστος στο κοινό της Championship, αφού στο τέλος της περασμένης σεζόν (2021/22) αποχώρησε από την Χάντερσφιλντ, μετά από μια πετυχημένη θητεία στο σύλλογο.

Η Άλμπιον βρισκόταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο πρόσωπο του Ισπανού οι ιθύνοντες της ομάδας είδαν τον άνθρωπο που θα την έβγαζε από το αγωνιστικό «τέλμα». Και δικαιώθηκαν απόλυτα, πολύ νωρίτερα από ότι θα περίμεναν οι ίδιοι!

Κάτι λιγότερο από 20 ημέρες και τέσσερα ματς χρειάστηκε ο Κορμπεράν για να οδηγήσει τη Γουέστ Μπρομ εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, για πρώτη φορά μετά τη 10η αγωνιστική της Championship.

Συγκεκριμένα, οι «baggies», παρότι ηττήθηκαν στο ντεμπούτο του Ισπανού με σκορ 2-0 από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στη συνέχεια κατέκτησαν τρία διαδοχικά «τρίποντα». Πρώτα κέρδισαν 1-0 την Μπλάκπουλ, στη συνέχεια πανηγύρισαν «διπλό» στην έδρα της ΚΠΡ με το ίδιο σκορ, ενώ στο πιο πρόσφατο ξεπέρασαν με άνεση το εμπόδιο της μισητής Στόουκ με σκορ 2-0. Μάλιστα, καθοριστικός στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις ήταν ο κεντρικός αμυντικός, Κάιλ Μπάρτλεϊ, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα γκολ της Άλμπιον.

Ο Κορμπεράν κατόρθωσε μέσα σε 17 ημέρες στη Γουέστ Μπρομ να πετύχει κάτι που έμοιαζε αδύνατο να συμβεί τόσο σύντομα, ενώ παράλληλα ξεπέρασε τον… εαυτό του και το πρόσωπο που παρουσίασε στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Πλέον, θα έχει αρκετό χρόνο να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του στη Γουέστ Μπρομ, ώστε να παρουσιάσει ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, από όπου απέχει έξι βαθμούς, μετά από 20 αγώνες.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0