Πρόσωπα

Μουντιάλ 2022: Τα στατιστικά βγάζουν «αδικημένο» τον Φιρμίνο!

Μουντιάλ 2022: Τα στατιστικά βγάζουν «αδικημένο» τον Φιρμίνο!

Ο Ρόμπερτο Φιρμίνο έμεινε εκτός τελικής 26άδας από τον Τίτε, ωστόσο τα στατιστικά μας λένε μια άλλη αλήθεια.

Σχετικά Άρθρα

Ο Φιρμίνο δεν θα ταξιδέψει στο Κατάρ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ δεν βρίσκεται στις 26 τελικές επιλογές του Βραζιλιάνου εκλέκτορα Τίτε

Ωστόσο οι αριθμοί, συγκριτικά με τους υπόλοιπους επιθετικούς από την Premier League, μας δείχνουν πως ο «Μπόμπι» μπορεί να αισθάνεται αδικημένος.

Έκπληξη για όλους αλλά χαμηλοί τόνοι από τον ίδιο!

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της ομοσπονδίας της Βραζιλίας, υπάρχει ένα παγκόσμιο «γιατί;» Η μη επιλογή του Φιρμίνο έκανε φίλους της Λίβερπουλ και μη να αναρωτηθούν για ποιο λόγο έμεινε εκτός ο στράικερ των «Reds».

Ο ίδιος πάντως κράτησε χαμηλά τους…τόνους και με ανάρτησή του στα social media δήλωσε «ευγνώμων για όσα έχει βιώσει ως σήμερα.» 


Αριθμητική αδικία!

Όσο ευγνώμων και αν αισθάνεται όμως, άλλο τόσο αδικημένος είναι. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι στατιστικές κατηγορίες.

Συγκριτικά λοιπόν με τους υπόλοιπους επιθετικούς (από την Πρέμιερ Λιγκ) που κάλεσε ο Τίτε, ο Φιρμίνο υστερεί μόνο στις ασίστ σε σύγκριση με τον Ζεσούς. Ο επιθετικός της Άρσεναλ έχει 5 έναντι 3 του Φιρμίνο.

Ωστόσο, ο παίκτης του Κλοπ έχει περισσότερα γκολ από όλους. Τα 6 του τέρματα σε 12 αγωνιστικές είναι πάνω από όσα έχουν πετύχει Ζεσούς (5), Μαρτινέλι (5) και Άντονι (3).  

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ριτσάρλισον δεν έχει βρει δίχτυα σε κανένα από τα 9 ματς που αγωνίστηκε ως τώρα. 

Γενικότερα η εικόνα του «Μπόμπι» στο χορτάρι συγκρίνεται μονάχα με εκείνη του Ζεσούς, ο οποίος είναι εκ των πρωταγωνιστών της πρωτοπόρου Άρσεναλ φέτος.


Όλα στο χορτάρι.

Άδικο βάσει αριθμών; Ναι. Άδικο βάσει συνολικής εικόνας και συνεισφοράς στην ομάδα του; Ναι.

Ας μην παραλείπουμε  όμως το γεγονός πως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Στο χορτάρι. Αν η Βραζιλία φτάσει στην κορυφή του κόσμου ελάχιστοι θα θυμούνται την απουσία του Φιρμίνο. Αν πάλι όχι, σίγουρα θα αποτελέσει δικαιολογία για τους φίλους της «Σελεσάο»…

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0