Πρόσωπα

Ο Νεϊμάρ θυμίζει τον σταρ που αγαπήσαμε!

Ο Νεϊμάρ θυμίζει τον σταρ που αγαπήσαμε!

Ο Νεϊμάρ σκόραρε και μοίρασε ασίστ -ξανά- στη νίκη της Παρί επί της Λοριάν και το BN Sports γράφει για τον Βραζιλιάνο.

Ακόμη ένα γκολ, ακόμη μια ασίστ -στο ίδιο παιχνίδι- για τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στην κυριακάτικη (6/11) εκτός έδρας νίκη της Παρί επί της Λοριάν (1-2).



Το πρώτο σοβαρό καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα. Παρά τα συνεχή δημοσιεύματα πως η Παρί τον έχει βγάλει στο «σφυρί» εκείνος δεν ασχολήθηκε στιγμή!

Μάλιστα βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο των πρωτευουσιάνων μια εβδομάδα νωρίτερα από την έναρξη της προετοιμασίας! Δούλεψε αρκετά και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα στα μέσα Ιουλίου δήλωσε πως «Φέτος όλα θα πηγαίνουν μέσα!».

Του βγάζεις το καπέλο!

Τα λόγια του γίνονται μέχρι στιγμής πράξη. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν, στον τελικό του Σούπερ Καπ Γαλλίας, ο «Νέι» ήταν πρωταγωνιστής. Σκόραρε δύο φορές στο 4-0 επί της Νάντ και μετά τη λήξη του αγώνα ανέλαβε ο ίδιος να δώσει τα μετάλλια στους συμπαίκτες του!

Ακολούθησε ένα τρομερό σερί με 5 γκολ και 6 ασίστ τις πρώτες πέντε «στροφές» του πρωταθλήματος. Αποκορύφωμα το ματς με τη Λίλ (1-7) όπου έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος που κατορθώνει «χατ-τρικ» σε ασίστ σε 2 τουλάχιστον αγώνες!

Έπρεπε να έρθει η αγωνιστική για να μη σκοράρει. Έδωσε όμως ασίστ την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League επί της Γιουβέντους (2-1) και επέστρεψε ξανά στα γκολ με τη Μπρέστ (1-0). Πρώτο γκολ στο Champions League στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα (1-3) και ασίστ στο ντέρμπι με τη Λυών (0-1).

Διακοπή εθνικών ομάδων και ο Νεϊμάρ πετυχαίνει 3 γκολ στα δύο φιλικά της «Σελεσάο». Επιστρέφει λίγο…χαλαρός καθώς σε 5 αγώνες έχει απολογισμό 2 γκολ και μια ασίστ. Την περασμένη εβδομάδα είναι ο ήρωας των πρωταθλητών στο 4-3 επί της Τρουά (γκολ και ασίστ).

Τι έχει η σούμα; Σε 19 συμμετοχές με την Παρί έχει σκοράρει 14 φορές και έχει μοιράσει 13 ασιστ! Είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα -μαζί με τον Εμπαπέ- με 11 γκολ και δεύτερος στις ασίστ (9) πίσω από τον κολλητό του, Λιο Μέσι (10). Έχει όμως τη μεγαλύτερη συνεισφορά σε τέρματα (20).

Εξιλέωση μέσω….Κατάρ!

Αν κρίνουμε λοιπόν τόσο από τους αριθμούς όσο και από την γενικότερη εικόνα του Νεϊμάρ στο χορτάρι, ο Βραζιλιάνος έχει επιστρέψει για τα καλά.

Μας έχει γυρίσει χρόνια πίσω, όταν στη Μπαρτσελόνα ήταν ένας από τους 3,4 κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητες του. Το θέμα είναι πως ο ίδιος δίνει λάθος αφορμές για να τον συζητάνε.

Φέτος αυτό έχει αλλάξει. Το Μουντιάλ του Κατάρ κάνει σέντρα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και ο Νεϊμάρ δείχνει έτοιμος να ηγηθεί της πατρίδας του. Δείχνει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο τουρνουά που έχει «αποφασίσει» την παρακαταθήκη πολλών ποδοσφαιριστών!

Αν η Βραζιλία φτάσει στην κορυφή του κόσμου και ο «Νέι» είναι σημαντικός, τότε θα έχει καταφέρει αυτό που ψάχνει εδώ και χρόνια· να σώσει την υστεροφημία του. Μια υστεροφημία που ο ίδιος με τις πράξεις του έχει -προς το παρών- αμαυρώσει.

 

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0