Πρόσωπα

Βίκτορ Οσιμέν: Έγινε ο κορυφαίος Νιγηριανός σκόρερ στη Serie A και πλέον κυνηγά τον Γουεά! (video)

Βίκτορ Οσιμέν: Έγινε ο κορυφαίος Νιγηριανός σκόρερ στη Serie A και πλέον κυνηγά τον Γουεά! (video)

Ο Βίκτορ Οσιμέν βοήθησε τη Νάπολι να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αταλάντα και με το γκολ που σημείωσε στη νίκη με σκορ 2-1, κατάφερε να «γράψει ιστορία» στην Serie A.

Η Νάπολι φέτος καλπάζει προς την κατάκτηση του Σκουντέτο, ούσα αήττητη στις πρώτες 13 αγωνιστικές της Serie A, έχοντας 11 νίκες! Το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι το βράδυ του Σαββάτου (5/11) κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, έχοντας όμως απόντα τον Κβίσα Κβαρατσχέλια, έναν εκ των φετινών αποκαλύψεων της σεζόν.

Φυσικά, αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τους «παρτενοπέι», αφού όταν δεν μπορεί ο «Μπάτμαν» της ομάδας να αναλάβει δράση, θα το κάνει ο… Ρόμπιν! Ο Βίκτορ Οσιμέν ήταν αυτός που σε ένα ακόμη παιχνίδι οδήγησε τη Νάπολι στη νίκη και έκανε την απουσία του συμπαίκτη του να μην φανεί καν.

Ο Νιγηριανός μπορεί να ήταν αυτός που έδωσε τη δυνατότητα στον συμπατριώτη του, Αντεμόλα Λούκμαν, να βάλει μπροστά στο σκορ την Αταλάντα, καθώς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον καταλογισμό πέναλτι, αλλά στη συνέχεια πήρε το… αίμα του πίσω. Όχι μόνο ισοφάρισε σε 1-1, αλλά έδωσε την ασίστ στον Έλμας για το 2ο γκολ της ομάδας, ενώ παράλληλα έγραψε ιστορία!

Το γκολ που πέτυχε ο Όσιμεν στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης είναι ένα ορόσημο στην καριέρα του, καθώς χάρις σε αυτό ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των Νιγηριανών σκόρερ στη Serie A.

Συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Νάπολι έφτασε τα οκτώ γκολ σε εννέα εμφανίσεις φέτος και σε συνδυασμό με τα 24 που είχε πετύχει της δύο προηγούμενες σεζόν, ξεπέρασε τον Σίμι, ο οποίος είχε πετύχει στο παρελθόν 31 γκολ στην Serie A με τις Κροτόνε και Σαλερνιτάνα.

Παράλληλα, πρέπει να αναφερθεί ότι ο Οσιμέν τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη τραυματίστηκε και παρότι έλειψε για έναν μήνα έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και να είναι ένας από τους -αρκετούς- λόγους που η Νάπολι δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στο «θρόνο» της Ιταλίας. Όσον αφορά τους προσωπικούς στόχους του Νιγηριανού, η επόμενη κορυφή που «κυνηγά», είναι αυτή του Αφρικανού σκόρερ όλων των εποχών στην Ιταλία, όπου βρίσκεται ο Ζορζ Γουεά με 46 γκολ, κάτι που μοιάζει πιθανό, ειδικά αν δεν αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι για άλλες... πολιτείες.


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0