Πρόσωπα

Ο Χάαλαντ ισοφάρισε τον πατέρα του, τον Ρονάλντο και ξεπέρασε τον Ιμπραΐμοβιτς!

Ο Χάαλαντ ισοφάρισε τον πατέρα του, τον Ρονάλντο και ξεπέρασε τον Ιμπραΐμοβιτς!

Έφτασε τα 18 γκολ στην Premier League. Ισοφάρισε τα γκολ του πατέρα του στο «Νησί». Έπιασε τα περσινά τέρματα του Κριστιάνο Ρονάλντο και ξεπέρασε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα. Μιλάμε φυσικά για τον Έρλινγκ Χάαλαντ…

Από το 1994 μέχρι και το 2004, ο πατέρας του Έρλινγκ Χάαλαντ αγωνίστηκε στην Premier League. Αρχικά στη Νότιγχαμ Φόρεστ, εν συνεχεία στη Λιντς και τέλος στη Μάντσεστερ Σίτι,  με την οποία σκόραρε τρεις φορές. Το 1/6 δηλαδή των γκολ που έχει σημειώσει ο γιος του.

Διότι, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, που αφίχθη φέτος στο «Νησί», με το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Φούλαμ, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, πλέον έχει ισοφαρίσει τα γκολ που πέτυχε ο πατέρας του, στα 10 χρόνια που παρέμεινε στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τα κατορθώματα του… νεαρού Χάαλαντ όμως, δεν σταματούν εκεί. Η σύγκριση των αριθμών του με άλλους ποδοσφαιριστές δίνει και παίρνει στο twitter και το πιο σημαντικό στατιστικό που προκύπτει από αυτήν, αφορά τον Νορβηγό και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πέρυσι, ο Πορτογάλος σημείωσε 18 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος, στην εντυπωσιακή επιστροφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φέτος, ο Χάαλαντ ήδη τον έχει ισοφαρίσει, μετρώντας και τρεις ασίστ, με μόλις ένα ματς από όσα έχει δώσει η ομάδα του να μην τον περιλαμβάνει στην ενδεκάδα ή την αποστολή.

Προφανώς και δεν θα μπούμε στην διαδικασία να πούμε αν ο Χάαλαντ είναι… Κριστιάνο ή το ανάποδο. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα αναγκαστεί να τον συμπεριλάβει στους καλύτερους που έχει προπονήσει. Έχει άλλωστε σκοράρει υπό τις οδηγίες του 23 φορές αθροιστικά, την στιγμή που ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το έκανε μία λιγότερη, σε 29 ματς περισσότερα.

Αυτός είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο μοναδικός παίκτης την δεδομένη χρονική στιγμή στον πλανήτη, με τέτοιους αριθμούς, αναγκάζοντας άπαντες να συμπεριλάβουν στην ίδια συζήτηση αυτόν, τον πατέρα του, τον Ιμπράιμοβιτς και τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0