Πρόσωπα

Βαγγέλης Παυλίδης: Γράφει… ιστορία στην Άλκμααρ – Τρίτος Ευρωπαίος σκόρερ διαχρονικά!

Βαγγέλης Παυλίδης: Γράφει… ιστορία στην Άλκμααρ – Τρίτος Ευρωπαίος σκόρερ διαχρονικά!

Τι κι’ αν οι τραυματισμοί τον πήγαν πίσω στην αρχή της περιόδου και βρίσκεται μόλις στη δεύτερη χρονιά του στο Άλκμααρ; Ο Βαγγέλης Παυλίδης έχει τον… τρόπο να σκαρφαλώσει στο top-3 των ευρωπαϊκών σκόρερ της ομάδας ever, με 9 γκολ!

Η σχέση του με την αντίπαλη εστία είναι σχεδόν… ερωτική και φροντίζει να το αποδεικνύει συνεχώς. Ο Βαγγέλης Παυλίδης εξελίσσεται σε «λίρα εκατό« για την Άλκμααρ και βάζει πλώρη για να κατακτήσει μία ακόμα πρωτιά στα βιβλία της ιστορίας του συλλόγου.

Ο τραυματισμός του στον αστράγαλο τον φρέναρε προσωρινά αλλά η ικανότητα του στο σκοράρισμα δεν… ξεχνιέται. «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» που λένε και ο 23χρονος διεθνής επιθετικός δεν πτοείται ούτε από τραυματισμούς ούτε από αναποδιές.

Σχεδόν δύο μήνες έμεινε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων του ολλανδικού συλλόγου και το βράδυ της Πέμπτης (3/11), ο Έλληνας στράικερ επέστρεψε με γκολ. Αν και δεν βρισκόταν στις βασικές επιλογές του Πασκάλ Γιάνσεν κόντρα στη Ντνίπρο και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βαγγέλης Παυλίδης έκρινε την τύχη του ματς. Και αυτό διότι στο 87΄ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εξαιρετική σέντρα του Σουγκαβάρα στην καρδιά της άμυνας των Ουκρανών και με γυριστή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Η νίκη αυτή δεν είχε κάποιο βαθμολογικό αντίκρισμα για την AZ μιας και είχε ήδη κλείσει το εισιτήριό της για την επόμενη φάση ως επικεφαλής του πέμπτου ομίλου με 5 νίκες σε έξι παιχνίδια. Ωστόσο σημαίνει αρκετά για τον Βαγγέλη Παυλίδη για την ψυχολογία του και όχι μόνο.

Με το γκολ του αυτό, ο διεθνής σέντερ φορ έφτασε τα 9 σε 17 εμφανίσεις με τη φανέλα της Άλκμααρ στα Κύπελλα Ευρώπης και έπιασε στην τρίτη θέση της λίστας του συλλόγου, τον Σότα Αρβελάτζε. Και το επίτευγμα αυτό, το έχει πετύχει μόλις σε 15 μήνες παρουσίας στη Βόρεια Ολλανδία και έχοντας χάσει όλα τα φετινά παιχνίδια της φάσης των ομίλων.

Πλέον απέχει μόλις ένα από το να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας και να… συγκατοικήσει με τον Γιαν Πίτερς. Όχι για πολύ όπως φαίνεται βέβαια αφού η συνέπειά του είναι αξιοπρόσεκτη. Ακόμα και η πρώτη θέση, με τη συχνότητα που σκοράρει δεν φαντάζει πολύ μακρινή (18). Εκεί βρίσκεται ο εμβληματικός για την AZ, Κις Κιστ, ο οποίος κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι» τη σεζόν 1978-79 και είναι με τεράστια διαφορά από το δεύτερο, ο κορυφαίος σκόρερ του συλλόγου (240).
kees-kist-az-alkmaar-1629635108-69441.jpg

Ο υγιής λοιπόν Βαγγέλης Παυλίδης, είναι μία «μηχανή των γκολ». Ικανός να πάρει την Άλκμααρ από το χέρι και να την πάει όσο πιο μακριά μπορεί να ονειρευτεί στην Ευρώπη. Και ίσως σύντομα, να είναι αυτός που θα… σέρνει το χορό των ευρωπαίων σκόρερ σε ολάκερη την ιστορία της ομάδας.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0