Πρόσωπα

Ολυμπιακός: Ο Μπουχαλάκης… έπιασε Ανατολάκη και «βλέπει» τον Τζόρτζεβιτς σε βάθος διετίας (video)

Ολυμπιακός: Ο Μπουχαλάκης… έπιασε Ανατολάκη και «βλέπει» τον Τζόρτζεβιτς σε βάθος διετίας (video)

Η συμμετοχή του Ανδρέα Μπουχαλάκη στην αναμέτρηση με την Ναντ για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League τον τοποθέτησε αυτόματα, στην δεύτερη θέση με τα περισσότερα παιχνίδια στη ιστορία των «ερυθρόλευκων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, «συγκατοικώντας» με τον παλαίμαχο, Γιώργο Ανατολάκη.

Παρότι το φετινό ευρωπαϊκό «ταξίδι» του Ολυμπιακού τελείωσε χτες (3/11) με ήττα στην αναμέτρηση με την Ναντ για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής των Πρωταθλητών Ελλάδας που πέτυχε ένα αρκετά σπουδαίο επίτευγμα.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης περί ο λόγος, βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» ως αρχηγός και συμπλήρωσε 61 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο διεθνής μέσος ισοφάρισε τον Γιώργο Ανατολάκη στη 2η θέση των παικτών με τα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που μετράει 83 συμμετοχές.

Αναλυτικά, αυτές οι 61 συμμετοχές χωρίζονται σε Champions και Europa League αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν αγωνιστεί έως τώρα στο Conference League. Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ο «Μπούχα» μετράει 27 συμμετοχές σε ομίλους και προκριματικά ενώ στην δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της UEFA έχει συμμετάσχει σε 34 παιχνίδια.

Μάλιστα, παρότι τα καθήκοντα του στηρίζονται κυρίως στο αμυντικό σκέλος, μετράει δύο γκολ και τρείς ασίστ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρώτο του τέρμα ήταν απέναντι στην Μπέρνλι σε εκείνο το νικηφόρο 3-1 το καλοκαίρι του 2018 στα προκριματικά του Europa League και το δεύτερο, στην ίδια διοργάνωση απέναντι στην Αϊντχόφεν για τους «32» όπου το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς είχε κάνει «βήμα» πρόκρισης, νικώντας με 4-2.

Έτσι, με βάση ότι το συμβόλαιο του Έλληνα παίκτη λήγει το καλοκαίρι του 2024 και δύσκολα θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, οι πιθανότητες να αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια και να «προσπεράσει» τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε ένα βάθος δύο σεζόν, εφόσον η ομάδα του Μίτσελ αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, δεν είναι λίγες.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0