Πρόσωπα

Κριστιάν Καρεμπέ - Αντουάν Κομπουαρέ: Αντίπαλοι για ένα βράδυ, αδέρφια μια ζωή… (video)

Κριστιάν Καρεμπέ - Αντουάν Κομπουαρέ: Αντίπαλοι για ένα βράδυ, αδέρφια μια ζωή… (video)

Ο Αντουάν Κομπουαρέ μετά το τέλος του αγώνα της Ναντ με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, δήλωσε πως την Κυριακή (6/11) θα υποστηρίξει του «ερυθρόλευκους» στο ντέρμπι «αιωνίων» στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο λόγος; Η αδελφική σχέση που έχει με τον Κριστιάν Καρεμπέ, με τον οποίο μοιράζεται την ίδια… πατρίδα και πολλά περισσότερα ακόμη…

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ήττα από τη Ναντ (2-0) στο Γ. Καραϊσκάκης, ένα αποτέλεσμα που χάρισε στους Γάλλους «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Φυσικά, η έκβαση της ευρωπαϊκής πορείας των «ερυθρόλευκων» σε καμία περίπτωση δεν αφήνει χαρούμενο τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος όμως από την στιγμή που οι Πειραιώτες είχαν αποκλειστεί από την Ευρώπη πριν το παιχνίδι, ίσως να μοιράζεται τη χαρά του Αντουάν Κομπουαρέ για την πρόκριση.

Οι δύο Γάλλοι έχουν μια ιστορία ετών που τους συνδέει και μάλιστα θεωρούν ο ένας τον άλλο «αδέρφια». Στο μακρινό 1988, ο Καρεμπέ άφηνε το νησί της Νέας Καληδονίας στον Ειρηνικό ωκεανό για το ταξίδι προς τη Νάντη.

Οι ιθύνοντες των «καναρινιών» μετά από υπόδειξη του Μαρκ Κανιάν Κασέ αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία στο νεαρό θα δοκιμαστεί στη φημισμένη ακαδημία «Ζονελιέ» (La Jonelière), η οποία μέσα στα χρόνια παρήγαγε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως ο Ντεσαγί, ο Ντεσάν, ο Μακελελέ, ο Τουλαλάν. Στη μεγάλη ομάδα της Ναντ αγωνιζόταν ακόμη ένας Κανάκ (ιθαγενείς των νήσων Νέας Καληδονίας), ο Αντουάν Κομπουαρέ και η αποικία των Μελανήσιων σύντομα θα μεγάλωνε.

Δύο βδομάδες χρειάστηκε ο Καρεμπέ για να πείσει τους ανθρώπους του συλλόγου να του προσφέρουν συμβόλαιο και φυσικά δε το μετάνιωσαν, αφού μαζί με τον Κλοντ Μακελελέ συνέθεσαν ένα τρομερό δίδυμο στα χαφ της ομάδας. Στην προσαρμογή του όμως στη ζωή της Γαλλίας και το νέο περιβάλλον συνέβαλε τα μέγιστα ο Κομπουαρέ, για αυτό και ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού τον έχει χαρακτηρίσει πολλάκις ως «μεγάλο του αδερφό».

Μπορεί οι δύο τους να μην πρόλαβαν να αγωνιστούν ταυτόχρονα στη μεγάλη ομάδα των «καναρινιών», αφού ο Κομπουαρέ αποχώρησε από τη Ναντ το 1990, όταν ο Καρεμπέ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά ανέπτυξαν μια τρομερή σχέση.

Οι «δεσμοί αίματος» που συνδέουν τους δύο άντρες λίγο έλειψε να φέρουν τον τωρινό προπονητή της Ναντ στον Ολυμπιακό πριν κάποια χρόνια. Όταν το 2004 οι Πειραιώτες ετοιμάζονταν να μπουν στο νεόδμητο τότε Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Κριστιάν Καρεμπέ αγωνιζόταν ακόμη στον σύλλογο, υπήρχαν σκέψεις για να εφαρμοστεί ένα «γαλλικό μοντέλο» σε αυτόν. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998 φυσικά, είχε λόγο στις εν λόγω συζητήσεις, προτείνοντας ανθρώπους που εμπιστευόταν και γνώριζε ως κατάλληλους να ενταχθούν στον Ολυμπιακό.

Μεταξύ τους, ήταν και ο «μεγάλος αδερφός» Κομπουαρέ, ο οποίος πραγματοποιούσε τότε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στη Γαλλία. Το πρότζεκτ του «γαλλικού μοντέλου» ωστόσο δεν προχώρησε τότε και έτσι, οι δύο άντρες έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά στο ίδιο περιβάλλον. Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια διατηρούν μια πολύ στενή σχέση και αυτό φάνηκε στα δύο παιχνίδια Ολυμπιακού και Ναντ στο πλαίσιο των ομίλων του Εuropa League!

Icon_BAP_080922_93_023-scaled.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0