Πρόσωπα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Γκαρνάτσο «λάμπει» πλάι στο είδωλό του! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Γκαρνάτσο «λάμπει» πλάι στο είδωλό του! (video)

Ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο σκόραρε το μοναδικό γκολ στη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Σοσιεδάδ και το BN Sports ρίχνει μια ματιά στην περίπτωση του νεαρού ποδοσφαιριστή!.

Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. Ένα όνομα που αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Ο -μόλις- 18 ετών εξτρέμ με δικό του γκολ έδωσε το «τρίποντο» -αλλά όχι την πρωτιά του ομίλου- στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης στην Ισπανία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε την κάθετη πάσα και ο μικρός με δυνατό σουτ νίκησε τον Ρεμίρο για το -τελικό- 0-1.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του με τους «μεγάλους» της Γιουνάιτεντ, σε σύνολο 7 αγώνων.

 

Ξεκίνημα από τα…βαθιά!

Η πρώτη συμμετοχή του -17ρη τότε- Γκαρνάτσο ήρθε τον περασμένο Απρίλη. Συγκεκριμένα στις 28/4 και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στο ντέρμπι με την Τσέλσι (1-1), ο Ελάνγκα αποχώρησε από το γήπεδο και έδωσε τη θέση του στον Αργεντινό.

Ο Ραλφ Ράνγκινγκ, ο προπονητής που του έδωσε την ευκαιρία να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» εξήγησε πως «ο μικρός παρά το σπουδαίο ταλέντο του παραμένει προσγειωμένος».

Ο μικρός Αλεχάντρο πήρε ακόμη 11’ συμμετοχής στην ήττα από την Κρίσταλ Πάλας (1-0) για την τελευταία αγωνιστική του προηγούμενου πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν κανονικότατο μέλος της προετοιμασίας υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χάγκ.

Η πίστη του Τεν Χάγκ

Ο Ολλανδός τεχνικός δείχνει ξεκάθαρα πως πιστεύει στο ταλέντο του Γκαρνάτσο. Τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή στην ήττα από τη Μπράιτον στην πρεμιέρα της εφετινής Πρέμιερ Λιγκ, ενώ στο Europa League αποτελεί βασικό «γρανάζι».

Ήταν στην αποστολή όλων των παιχνιδιών και αγωνίστηκε στα 4 από αυτά -τα 6-. Μάλιστα, στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σέριφ, έλαβε ένα τρομερό «standing ovation» από τους οπαδούς. Είχε 65 επαφές με τη μπάλα και γενικότερα μια πολύ καλή παρουσία στο χορτάρι!

Γκολ, ρεκόρ και πλάι στον…Κριστιάνο!

Κάποια στιγμή θα ερχόταν και το γκολ. Και αυτό συνέβη με τον πλέον ονειρεμένο τρόπο. Με ασίστ από το είδωλό του, Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτό το γκολ τον έχρισε ως τον νεότερο μη Άγγλο σκόρερ του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μάλιστα, ο Γκαρνάτσο ζήτησε από τον Κριστιάνο την…άδεια για να χρησιμοποιήσει τον πανηγυρισμό του Πορτογάλου. Ήδη η διοίκηση των «διαβόλων» έχει μπει σε διαδικασίες ανανέωσης του συμβολαίου του.

Στο Μάντσεστερ επιθυμούν να «δέσουν» τον γεννημένο στη Μαδρίτη winger, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται επιβεβαιώνει την πίστη του προπονητή του. Ο Τεν Χάγκ ανέκαθεν ήταν ένας τεχνικός που εμπιστεύεται νεαρούς και τους δίνει ευκαιρίες και στα «χέρια» του ο Γκαρνάτσο μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους της θέσης, πλάι στον μεγάλο Κριστιάνο, το είδωλό του!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0