Πρόσωπα

Ουνάι Έμερι: Δώρο γενεθλίων μία δεύτερη ευκαιρία στο νησί (pic)

Ουνάι Έμερι: Δώρο γενεθλίων μία δεύτερη ευκαιρία στο νησί (pic)
Γενέθλια σήμερα για τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος κλείνει τα 51 και πήρε ως δώρο μια... δεύτερη ευκαιρία στην Premier League.
Μέλος της Premier League και πάλ ο Ουνάι Έμερι, με τον Ισπανό να υπογράφει στην Άστον Βίλα. Πως είχε προκύψει όμως το πρώτο πέρασμά του από το νησί και την Άρσεναλ;

Μετά από μία εξαιρετική θητεία στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ουνάι Έμερι πήγε για πρώτη φορά στην Αγγλία, για λογαριασμό των «Κανονιέρηδων» (01 Ιουλίου 2018). Ο κύριος Europa League είχε πάει στο Λονδίνο με σκοπό να φέρει ένα τρόπαιο στην ομάδα, που τόσο πολύ λείπει τα τελευταία χρόνια.

Μία ιδιαίτερη χρονιά για την Άρσεναλ, όπου με τον Έμερι στον πάγκο είχε ρεκόρ 21-10-7 στην Premier League και τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Το μεγάλο... στοίχημα της χρονιάς, ήταν το Europa League. Εκεί όπου ο Ισπανός οδήγησε την ομάδα στον τελικό, όμως δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο στο Αζερμπαϊτζάν με την Τσέλσι να επικρατεί με 4-2.

O Έμερι δεν είχε πείσει τους ανθρώπους της ομάδας με την εικόνα που είχε η Άρσεναλ και ας είχε πάρει καλά αποτελέσματα, με 1.85 μέσο όρο πόντων ανά παιχνίδι.

Ο Ισπανός ανέλαβε την ομάδα του Λονδίνου σε μία ιδιαίτερη μεταβατική περίοδο, καθώς είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του Αρσέν Βενγκέρ, ενός Θρύλου του συλλόγου. Μπορεί η πρώτη του χρονιά να τελείωσε με την Άρσεναλ στον τελικό του Europa League, όμως η πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και η μη είσοδος στο Champions League (δεύτερη σερί χρονιά) δεν άφησε καλές εντυπώσεις.

Τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 29 Νοεμβρίου του 2019, όταν η Άρσεναλ γνώρισε την εντός έδρας ήττα στο Europa League από την Άιντραχτ. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι αδικήθηκε ο Έμερι και πως θα μπορούσε να προσφέρει πράγματα. Η πορεία του σε Σεβίλλη (με τρεις κατακτήσεις Europa League), αλλά και η εξαιρετική εικόνα στη Βιγιαρεάλ, ήταν λαμπρά παραδείγματα του πόσο καλός προπονητής είναι.

Πλέον έχει επιστρέψει στην Premier League και έχει αναλάβει την Άστον Βίλα. Μετά το πέρασμα του Στίβεν Τζέραρντ, η Βίλα θέλει και πάλι να αρχίσει να παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο και να έχει πιο υψηλούς στόχους στην κατηγορία.

Σήμερα γιορτάζει τα 51 του χρόνια και σίγουρα μια από τις ευχές του θα είναι το δεύτερο πέρασμά του στο νησί, να είναι πιο πετυχημένο από το πρώτο.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0