Πρόσωπα

Κόντι Γκάκπο: Στα «χνάρια» του Μέσι στέλνοντας… ηχηρό μήνυμα στο Νησί! (video)

Κόντι Γκάκπο: Στα «χνάρια» του Μέσι στέλνοντας… ηχηρό μήνυμα στο Νησί! (video)

Με τα «φρένα σπασμένα» έχει ξεκινήσει τη σεζόν ο Κόντι Γκάκπο με τον αρχηγό της Αϊντχόφεν να συντροφεύει τον Λιονέλ Μέσι στη λίστα με τους κορυφαίους πασέρ της σεζόν, δείχνοντας έτοιμος για το βήμα παραπάνω στην Αγγλία που τον… γλυκοκοιτάζει.

 Είναι η μοίρα του δεύτερου ρόλου τέτοια να μην παίρνει τη δόξα που του αναλογεί ή έστω του αξίζει. Και συμβαίνει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και φυσικά του αθλητισμού. Άλλωστε τι θα ήταν ο… εκτελεστής χωρίς το βοηθό του; Ο Κόντι Γκάκπο ξέρει την απάντηση, όντας και τα δύο με την ίδια συνέπεια.

Ο νεαρός αριστερός εξτρέμ, γέννημα θρέμμα από το Αϊντχόφεν, έκανε πράξη αυτό που ονειρεύονταν όλα τα παιδιά της πόλης. Να περάσει ένα-ένα τα «σκαλοπάτια» των τμημάτων υποδομής της PSV, να ξεχωρίσει και δειλά δειλά να κερδίσει μία θέση στην ανδρική ομάδα. Με τη διαφορά ότι οι προσδοκίες και των δύο πλευρών ξεπέρασαν τα όρια.

Ο Γκάκπο έχει εξελιχθεί στο σπουδαίο project των Ολλανδών, έναν σταρ 23 ετών, ο οποίος κάθε χρόνο που περνάει εμφανίζεται όλο και πιο βελτιωμένος, όλο και πιο έτοιμος να ηγηθεί στην ομάδα των ονείρων του. Η φήμη του όμως πλέον ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα των Κάτω Χωρών και η Θάλασσα της Μάγχης μοιάζει όλο και πιο κοντά.

Μόνο εκείνος και ο Μέσι

Η PSV του έδωσε το χώρο και το χρόνο να αναδειχθεί και ο Κόντι Γκάκπο της το ανταποδίδει και με το παραπάνω από την περασμένη σεζόν και μετά. Ο θρασύς, ποδοσφαιρικά, «Οράνιε» έδειξε τα… ταλέντα του την περασμένη αγωνιστική περίοδο αφού σε 47 αγώνες συνολικά και σε όλες τις διοργανώσεις έστειλε 21 φορές τη μπάλα στα δίχτυα, μοιράζοντας μεταξύ άλλων 14 τελικές πάσες.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει την τρέχουσα σεζόν, με τους αριθμούς του να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Έχοντας λιγότερες από τις μισές παρουσίες, έχει ήδη πλησιάσει κοντά στα στατιστικά που τον ξεχώρισαν και για χάρη του συρρέουν στο Φίλιπς Στάντιον, κορυφαίοι σύλλογοι της «γηραιάς ηπείρου».

Μάλιστα, με τις δύο τελικές πάσες που «τροφοδότησε» τους Μαντουέκε και Ελ Γκαζί το μεσημέρι της Κυριακής στην εντός έδρας νίκη επί της Ναιμέγκεν (3-0), έφτασε σε διψήφιο αριθμό ασίστ, 11 στον αριθμό. Το επίτευγμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι κανένας άλλος δεν το έχει καταφέρει στα 7 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης πλην του Λιονέλ Μέσι, που έχει βρει και πάλι τον καλό του εαυτό στη δεύτερη σεζόν του στο Παρίσι.

Στο Νησί θα… μετανιώνουν

Τα εξαιρετικά «δείγματα γραφής» του Γκάκπο τη χρονιά 2021-22 έκαναν αρκετές ομάδες της Premier League να… ψαχτούν με την περίπτωσή του. Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φάνταζαν ως οι επικρατέστεροι προορισμοί, με τους «κόκκινους διαβόλους» να ακούγονται όλο και πιο έντονα ελέω και της παρουσίας του Έρικ Τεν Χαγκ εκεί και της ολλανδικής παροικίας.

Ωστόσο, παρά την παραδοχή του ίδιου του παίκτη πως είχε έρθει σε συζητήσεις με την Γιουνάιτεντ και τον συμπατριώτη του τεχνικό, η μετακίνηση του στο αγγλικό πρωτάθλημα δεν έγινε πράξη. Ο Γκάκπο παρέμεινε στη γενέτειρά του, μονιμοποιήθηκε στην Εθνική ομάδα, «βγάζει μάτια» ακόμα περισσότερο και στέλνει το… δικό του ηχηρό μήνυμα πως έχει αλλάξει ταχύτητα και πλέον ανήκει στην ελίτ .'Ηδη οι «σειρήνες» από Αγγλία μεριά έχουν πληθύνει, με τις Σαουθάμτον και Λιντς να τον περιμένουν με ανοιχτές... αγγάλες.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0