Πρόσωπα

Έντιν Τζέκο: Βλέπει Βικτόρια Πλζεν και… αφηνιάζει! (video)

Έντιν Τζέκο: Βλέπει Βικτόρια Πλζεν και… αφηνιάζει! (video)

«Γηράσκω δ'αεί πολλά διδασκόμενος» αλλά ακόμα η Βικτόρια Πλζεν δε λέει να μάθει. Ο Εντίν Τζέκο συνεχίζει να… πυροβολεί ακατάπαυστα και οι δύσμοιροι οι Τσέχοι δέχονται με διαφορά τα περισσότερα από τα «πυρά» του στο Champions League.

Τι και αν έχει ήδη πατήσει τα 36 του και βαδίζει μπρος ολοταχώς για να συμπληρώσει και τα 37; Ο αειθαλής Έντιν Τζέκο κάτι παθαίνει όταν παίζει κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν και το επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά το βράδυ της 26ης του Οκτώβρη στο Τζουζέπε Μεάτσα και την ευρεία νίκη με 4-0 απέναντι στους Τσέχους.

Ο Βόσνιος σέντερ φορ είναι δεινός σκόρερ και αυτό είναι κοινώς αποδεκτό. Άλλωστε οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους και στις περισσότερες περιπτώσεις λένε την αλήθεια. Ο «κύκνος του Σαράγεβο» έχει φτάσει ήδη τα πέντε γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση απ’ όταν έκλεισε τα 35 του, όσα και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και μονάχα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει περισσότερα από εκείνον (12).

Μάλιστα με τα δύο που έβαλε στο Μιλάνο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου, έφτασε συνολικά τα 28 στο θεσμό προσπερνώντας Ριβάλντο και Σουάρεζ και βάζοντας… πλώρη για το φράγμα της κορυφαίας 25αδας και τα 30 γκολ.

Το ακόμα εντυπωσιακότερο όμως δεν έχει ειπωθεί ακόμα. Σε μια βραδιά που η Ίντερ πετούσε «φωτιές» και εξασφάλισε το μέλλον της στα «αστέρια» και μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, η Πλζεν «πλήρωσε τα σπασμένα» και ο Τζέκο φρόντισε για αυτό.

Από τα συνολικά 28 γκολ που έχει σκοράρει στο Champions League, τα οκτώ από αυτά ήταν απέναντι στην ίδια αντίπαλο, την Βικτόρια Πλζεν. Πέντε φορές συνολικά έχει βρει στο δρόμο του τους Τσέχους και τους έχει «φιλοδωρήσει» και με το παραπάνω. Αρχικά ήταν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι (2 γκολ), έπειτα ακολούθησε το χατ-τρικ του 2018 με τη Ρόμα και τώρα άλλα τρία με τους «νερατζούρι». Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, ο Έντιν Τζέκο έχει πετύχει το 28% των τερμάτων του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση απέναντι στην ίδια ομάδα, η οποία σίγουρα θα βλέπει εφιάλτες κάθε φορά που τον συναντά στο χορτάρι.

Μπορεί εξ΄αρχής να φάνταζε η Βικτόρια Πλζεν ως ο «σάκος» του μποξ στον όμιλο του… θανάτου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο «Γολγοθάς» των Τσέχων συνεχίζεται απέναντι στο Βόσνιο και είναι δεδομένο πως όταν έρθει αυτή η ώρα που θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ένα αίσθημα ανακούφισης θα το έχουν.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0