Πρόσωπα

Ο Μέσι είναι και πάλι GOAT!

Ο Μέσι είναι και πάλι GOAT!

Ο Λιονέλ Μέσι διανύει μια περίοδο στην οποία βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση. Σκοράρει και δίνει ασίστ συνεχώς, θυμίζοντας τον γνωστό…Μέσι, που είχε λείψει σε κάποιους πέρσι.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο πρωταγωνιστής της Παρί στο εμφατικό 7-2 επί της Μακάμπι Χάιφα το βράδυ της Τρίτης (25/10). Σκόραρε δύο φορές και έδωσε ισάριθμες ασίστ! Έφτασε έτσι τα 129 γκολ στη διοργάνωση, 11 πίσω από τον πρωτοπόρο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πρώτα, άνοιξε το σκορ με ένα φανταστικό γκολ, εκτελώντας με το εξωτερικό. Ύστερα -αφού ο Εμπαπέ είχε κάνει το 2-0- σέρβιρε το γκολ στον καλό του φίλο Νεϊμάρ. Και έκλεισε το ημίχρονο πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, μετά από πάσα του Εμπαπέ.

Στο δεύτερο μέρος χάρισε στιγμές μαγείας και έδωσε την ευκαιρία στον Σολέρ να πετύχει το πρώτο ευρωπαϊκό του γκολ με την Παρί. Ο Ισπανός χαφ μετουσίωσε την πάσα του Μέσι σε γκολ για το τελικό 7-2!

Με αυτά του τα επιτεύγματα λοιπόν, ο Αργεντινός σούπερ-σταρ φυσικά έσπασε ρεκόρ. Έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στο Champions League που σκοράρει δύο τέρματα και δίνει ισάριθμες τελικές πάσες.

Φέτος είναι ξανά….GOAT!

Η περσινή σεζόν του Μέσι είναι κατά πολλούς η χειρότερη της μυθικής καριέρας του. Όχι άδικα. Ο Αργεντινός μετά την «τραυματική» αποχώρηση από την αγαπημένη του Μπάρτσα, μετακόμισε σχεδόν με το…ζόρι στο Παρίσι.

Λίγο η προσαρμογή, λίγο ο Covid-19 από τον οποίο νόνησε, λίγο κάποιοι μικρό τραυματισμοί δε μας επέτρεψαν να δούμε τον Μέσι που όλοι γνωρίζουμε.

Για να το καταλάβει κανείς αυτό αρκεί να συγκρίνει τα φετινά με τα περσινά νούμερα του «Ψύλλου». Πέρυσι λοιπόν ο μάγος από το Ροσάριο αγωνίστηκε συνολικά σε 34 παιχνίδια. Ο απολογισμός του ήταν 11 γκολ και 15 ασίστ.

Φέτος, ο Μέσι όχι απλά παίζει «με το πόδι στο γκάζι», αλλά μας θυμίζει ξανά ποιος είναι το αφεντικό. Μέχρι στιγμής μετράει 16 συμμετοχές με 11 γκολ και 12 ασίστ!

Έχει όσα γκολ είχε πέρυσι σε 18 ματς παραπάνω και 3 λιγότερες ασίστ. Είναι πλέον για τα καλά στο κλίμα της Παρί και φυσικά μας δείχνει και τις διαθέσεις του ενόψει του τελευταίου του Μουντιάλ….

 

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0