Πρόσωπα

Λιονέλ Μέσι: Έφτασε τα 129 γκολ στο Champions League και πλησιάζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο (video)

Λιονέλ Μέσι: Έφτασε τα 129 γκολ στο Champions League και πλησιάζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο (video)

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε δύο φορές στη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα και έφτασε τα 129 γκολ στην καριέρα του στο Champions League.

Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, ενόψει και του Μουντιάλ του Κατάρ που απέχει κάτι λιγότερο από έναν μήνα. Ο Αργεντινός σταρ των πρωταθλητών Γαλλίας πρόσθεσε ακόμα δύο γκολ στη... συλλογή του και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε μια ευρεία νίκη με 7-2 εις βάρος της Μακάμπι Χάιφα.

Ο Μέσι ήταν αυτός που «άνοιξε» το σκορ στο 18’ με ένα εξαιρετικό γκολ μάλιστα, ενώ στο 44’ ανέβασε τον δείκτη στο 4-1 με κίνηση «σήμα κατατεθέν» του. Η Παρί Σεν Ζερμέν με αυτή τη νίκη «σφράγισε» την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League, ενώ ο Μέσι έφτασε τα τέσσερα γκολ στη φετινή διοργάνωση.




Χάρη σε αυτά βέβαια, ο Αργεντίνος πλέον έχει πετύχει 129 γκολ στην καριέρα του στο Champions League και βρίσκεται στο «κατώφλι» του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν αγωνίζεται φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, βρίσκεται στα 140 γκολ. Έτσι ο Μέσι έχει την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά τους, δεδομένου ότι θα δώσει τουλάχιστον τρία ματς ακόμα, ένα απέναντι στη Γιουβέντους για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων και δύο στη φάση των νοκ-άουτ.

Αναλυτικά το top10 των σκόρερ στην ιστορία του Champions League:

1. Κριστιάνο Ρονάλντο 140 γκολ

 2. Λιονέλ Μέσι 129 

 3. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι 91

 4. Καρίμ Μπενζεμά 86

 5. Ραούλ 71

 6. Αντρέι Σεφτσένκο 59

 7. Ρουντ Φαν Νίστελροϊ 56

 8. Τόμας Μίλερ 53

 9. Τιερί Ανρί 51

10. Φίλιπο Ιντζάγκι 50

Παράλληλα, στην αναμέτρηση κόντρα στη Μακάμπι, κατάφερε να σημειώσει δύο ακόμα επιτεύγματα. Αρχικά, με τις δύο ασίστ του στο ματς έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στο Champions League που πετυχαίνει δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ στο ίδιο παιχνίδι, φτάνοντας διψήφιο αριθμό γκολ (11) και ασίστ (12) μέσα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, ο Μέσι έγινε ο πρώτος από τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης που το πετυχαίνει αυτό φέτος, δείγμα της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκεται.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0