Πρόσωπα

Στη «σκιά» του Λεβαντόφσκι, ο Ντεμπελέ... αναγεννάται στην Μπαρτσελόνα (video)

Στη «σκιά» του Λεβαντόφσκι, ο Ντεμπελέ... αναγεννάται στην Μπαρτσελόνα (video)

Όσο ο ποδοσφαιρικός πλανήτης μετρά τα γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην Μπαρτσελόνα, ο Ουσμάν Ντεμπελέ κάνει το καλύτερό του ξεκίνημα από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της!

Ήταν 6 Απριλίου του 2022. Μόλις τέσσερις μήνες πίσω, το μέλλον του Ουσμάν Ντεμπελέ έδειχνε πιο «θολό» από ποτέ. «Θα υπογράψω το συμβόλαιο του απευθείας, καμία αμφιβολία! Ελπίζω να μείνει. Θα εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην θέση του», ανέφερε ο Τσάβι, μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη της ηγεσίας των «μπλαουγκράνα».

Η απόφαση του Ντεμπελέ να παραμείνει στους «μπλαουγκράνα», σε ένα χρονικό σημείο που το γυαλί έμοιαζε να έχει σπάσει, εξελίσσεται σε ποδοσφαιρικό... ελιξήριο για τον ίδιο!
Από το καλοκαίρι του 2017, όταν πρωτοφόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, έως σήμερα, ουδέποτε πραγματοποίησε καλύτερο ξεκίνημα.

Σε 15 ματς, εντός κι εκτός συνόρων, έχει άμεση συμμετοχή σε 11 γκολ, σκοράροντας τα τέσσερα και μοιράζοντας άλλα επτά.

Με λίγα λόγια, απέχει μόλις δύο γκολ από την «ισοφάριση» της πρώτης του σεζόν, ενώ αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, δεδομένα θα ξεπεράσει και την καλύτερή του, τη σεζόν 2018/19, όταν μέτρησε 14 γκολ και 8 ασίστ σε 42 ματς.

Είναι και λίγο... άτυχος, καθώς «κοντράρεται» με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, για τον πολυτιμότερο της Μπαρτσελόνα έως τώρα. «Μάχη» συχνά-πυκνά άνιση!
Ο Ντεμπελέ δείχνει, όμως, πιο ώριμος από ποτέ. Ίσως κι ο ανταγωνισμός με τον Ραφίνια, να έχει λειτουργήσει ευεργετικά, ωστόσο, ο κύριος παράγοντας που έκανε τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να γυρίσει τον... διακόπτη, δεν είναι άλλος από τον Τσάβι!

Ο Γάλλος νιώθει ξανά σημαντικός, λαμβάνει εμπιστοσύνη και την επιστρέφει μέσω του γηπέδου. Η μεγαλύτερή «απόδειξη»; Η παράσταση κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, την οποία «τελείωσε» μόνος του!

Γκολ στο 12', ασίστ στο 16', στο 22' και στο 73'. Η μία καλύτερη από την άλλη, «έκοψε» την άμυνα των Βάσκων στα δύο, δίχως ίχνος υπερβολής.

Η «σκιά» του Λεβαντόφσκι, καθώς φαίνεται, δεν τον επηρεάζει. Ίσα ίσα. Η ύπαρξη ενός φορ, τέτοιου βεληνεκούς, ανεβάζει τον πήχη.

Η χαρά του παιχνιδιού έχει επιστρέψει και προς το παρόν, είναι το μόνο που έχει σημασία.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0