Πρόσωπα

Φράνκ Ριμπερί: Ο winger με τις ουλές έβαλε «τέλος» σε μια σπουδαία καριέρα! (video)

Φράνκ Ριμπερί: Ο winger με τις ουλές έβαλε «τέλος» σε μια σπουδαία καριέρα! (video)
O Φράνκ Ριμπερί ανακοίνωσε και επίσημα πριν από λίγες ώρες την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Ήταν κάτι που γνωρίζαμε καιρό αλλά όπως και να το κάνουμε όταν γίνεται επίσημο «πονάει» περισσότερο.
Σχετικά Άρθρα

Χαρακτηριστικό του οι ουλές στο πρόσωπο, τις οποίες «αποκόμισε» σε ηλικία 2 ετών όταν το οικογενειακό αυτοκίνητο ενεπλάκη σε τροχαίο. «Είμαι περήφανος για αυτές τις ουλές γιατί με έκαναν δυνατότερο άνθρωπο!» Πράγματι ο Ριμπερί είχε μια πολύ «δυνατή» καριέρα. Με 715 συμμετοχές, 161 γκολ, 224 ασίστ και 25 τίτλους ο Γάλλος κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του!

Μάλιστα, αποτελεί ρέκορντμαν τίτλων στη Μπάγερν, καθώς με τους Βαυαρούς πανηγύρισε 24 τρόπαια, μεταξύ των οποίων και το Τσάμπιονς Λίγκ του 2013!
riberi_1.jpg
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα πριν 22 χρόνια στη Μπουλόν, πριν μετακομίσει κατά σειρά σε Αλέ, Μπρέστ και Μετς. Το ταλέντο του ήταν αδιαμφισβήτητο και η Γαλατάσαραϊ τον έκανε δικό της. Δεν έμεινε πολύ στην Τουρκία καθώς η πανίσχυρη τότε Μαρσέιγ τον «πήρε πίσω» στη Γαλλία.

Με τους «Ολύμπιους» είχε 18 γκολ και 24 ασίστ σε 89 επίσημα ματς, γεγονός που «ανάγκασε» τη Μπάγερν Μονάχου να πληρώσει περί τα 30.000.000€ για να τον αποκτήσει! Από το 2007 έως και το 2019 ο Ριμπερί έκανε όργια στο Μόναχο και κατέκτησε τα πάντα με τη Μπάγερν!

Η «Χρυσή κλοπή!» 
MjAxOTA2M2RkZTVkMWM4ZDUyNzJjYjkyOTdhNDIzMmEzOTI2ZDk.webp

Εκτός από ένα πράγμα... Τη «Χρυσή Μπάλα». Το 2013 ο Ριμπερί έκανε ότι ήθελε στα γήπεδα. Πήρε Τσάμπιονς Λίγκ, πρωτάθλημα, κύπελλο και Σούπερ Καπ, όντας καθοριστικότατος με 11 τέρματα και 23 τελικές πάσες. Είδε όμως Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιο Μέσι να τερματίζουν ψηλότερα από εκείνον και μέχρι και σήμερα δηλώνει «αηδιασμένος» από αυτή την απόφαση.

Ωστόσο, ποτέ του δε σταμάτησε να υπηρετεί επάξια αυτό που αγαπούσε από μικρό παιδί: το ποδόσφαιρο. Έφυγε από το Μόναχο για τη Φιορεντίνα με την οποία σκόραρε 5 φορές σε 51 ματς. Τελευταίος σταθμός του η Σαλερνιτάνα. Μπορεί με το ιταλικό κλάμπ να μη σημείωσε κάποιο γκολ στα 25 παιχνίδια που αγωνίστηκε, ωστόσο χάρισε στιγμές μαγείας στους οπαδούς της Σέριε Α.
rimperi.jpgΜόλις 6’ αγωνίστηκε κόντρα στη Ρόμα στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και εν τελει αυτά έμελλε να είναι τα τελευταία μιας λαμπρής καριέρας. Τα προβλήματα στα γόνατα ανάγκασαν των 39 ετών πλέον Ριμπερί να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Δεν αποχωρεί όμως από τη μεγάλη του αγάπη, καθώς θα παραμείνει σε πόστο «πρεσβευτή» της Σαλερντιτάνα, ενώ δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου να τον δούμε και στους πάγκους. Η παρακαταθήκη που άφησε είναι μεγάλη και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα θυμάται με χαμόγελο τον Γάλλο με τις ουλές!


Μανώλης Μακρόπουλος 
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0