Πρόσωπα

Γιώργος Κούτσιας: Η νέα μεγάλη ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου δηλώνει…παρών (video)

Γιώργος Κούτσιας: Η νέα μεγάλη ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου δηλώνει…παρών (video)

Ο δανεισμός του Γιώργου Κούτσια από τον ΠΑΟΚ στον Βόλο έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο αφού ο 18χρονος επιθετικός μετράει τρία γκολ σε πέντε εμφανίσεις, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς στην Εθνική Νέων και την προσπάθεια της για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η επένδυση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ την τελευταία δεκαετία για βελτίωση και εκσυγχρονισμό των ακαδημιών του συλλόγου έχει αρχίσει και αποδίδει…καρπούς. Όλο και περισσότεροι νεαροί παίκτες αναδεικνύονται με μερικά παραδείγματα να είναι οι Χρήστος Τζόλης, Λευτέρης Λύρατζης, Θεοχάρης Τσιγγάρας και Μάριος Τσαούσης.

Ωστόσο, πέρα από αυτών και των πολλών άλλων που ανήκουν στον «Δικέφαλο του Βορρά», υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που τα χαρακτηριστικά του διαφέρουν όχι μόνο στην ηλικία του αλλά και γενικότερα στη Super League. Ο Γιώργος Κούτσιας περί ου ο λόγος, τοποθετείτε στη λίστα με τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα μας και ο δανεισμός του στο Βόλο όπως φαίνεται, μόνο θετικά μπορεί να του αποφέρει αφού μέσω των παιχνιδιών που παίρνει, αποκτά όλο και πιο γρήγορα την ποδοσφαιρική ωρίμανση στο κορυφαίο επίπεδο.

Με την ομάδα της Μαγνησίας έως τώρα έχει αγωνιστεί έως τώρα σε πέντε παιχνίδια μετρώντας τρία πολύτιμα γκολ. Η αρχή έγινε στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, με τον 18χρονο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο 61’ και να σκοράρει στο 78’ το 3-2 εκμεταλλευόμενος το λάθος του τερματοφύλακα, Αντώνη Στεργιάκη και βοηθώντας την ομάδα του Βόλου να φτάσει στην σημαντική αυτή νίκη.

 

Επιπλέον, ο Γιώργος Κούτσιας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην επικράτηση της ομάδας του Κωνσταντίνου Μπράτσου με 4-0 επί του Ιωνικού για το Κύπελλο Ελλάδας, σκοράροντας δύο γκολ. Στο 19’ «άνοιξε» το σκορ με κεφαλιά, ένα χαρακτηριστικό που δείχνει τον πλουραλισμό που έχει στο παιχνίδι του. Επίσης, στο 42’ «διπλασίασε» τα τέρματα του αφού βρέθηκε εκεί που έπρεπε και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρμάντο Περλέσι.

 

Αξίζει να τονιστεί, ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Νέων που πηγαίνει περίφημα υπό τις οδηγίες του Τάσου Θέου. Στην πρόκριση στην Elite Round, μέτρησε δύο γκολ και μια ασίστ με την «γαλανόλευκη» να τερματίζει πρώτη και αήττητη στον όμιλο.

Στην προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ανάδειξη παικτών όπως ο Γιώργος Κούτσιας πρέπει να είναι στα πρωταρχικά μελήματα, αφού δεδομένα, το ποδοσφαιρικό του πακέτο υπόσχεται…πολλά.
3634720_205332_1_1.jpg

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0