Πρόσωπα

Όταν πρόκειται για ασίστ, ο Τσιμίκας «ζηλεύει» μόνο τον Ντε Μπρόινε! (video)

Όταν πρόκειται για ασίστ, ο Τσιμίκας «ζηλεύει» μόνο τον Ντε Μπρόινε! (video)
Απίστευτο κι όμως, αληθινό! Ο Κώστας Τσιμίκας έφτασε τις πέντε ασίστ φέτος και στο «Νησί», μόνο ο «μαέστρος» της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, τον ξεπερνά!
Το έκανε ξανά! Ο Κώστας Τσιμίκας, με την ασίστ που μοίρασε στον Ντάργουιν Νούνιες, στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Γουέστ Χαμ (19/10), στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Premier League, έδωσε συνέχεια στις... καλές του φετινές συνήθειες και πλέον, βλέπει την «πλάτη» μόνο του Κέβιν Ντε Μπρόινε!

Ο 26χρονος Έλληνας μπακ, έβγαλε μία σέντρα ακριβείας προς τον Ουρουγουανό, στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης με τα «σφυριά», την οποία μετέτρεψε σε γκολ!

Κάπως έτσι, ο Τσιμίκας «κατέγραψε» την 5η του ασίστ στη φετινή σεζόν, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, ενώ σε επίπεδο Premier League, ήταν η τρίτη. Συγκεκριμένα, έχει δύο στο Champions League, από μία κόντρα σε Άγιαξ και Ρέιντζερς, ενώ στο πρωτάθλημα, δύο κόντρα στην Μπόρνμουθ. Παράλληλα, ήταν η πρώτη του προς τον Νούνιες.

Ο μόνος παίκτης που αγωνίζεται στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου κι έχει «σερβίρει» γκολ στους συμπαίκτες του περισσότερες φορές φέτος -και συγκεκριμένα 11- είναι ο «ρυθμιστής» του παιχνιδιού της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ένας παίκτης με καθαρά δημιουργικά καθήκοντα, αναντικατάστατος για τους «πολίτες».

Προφανώς, το να τον φτάσει ή να τον ξεπεράσει ο Τσιμίκας μοιάζει απίθανο, αλλά και η 2η θέση στην εν λόγω κατηγορία, για έναν αριστερό μπακ (!), που δεν έχει πάρει τη φανέλα του βασικού «σπίτι» του, είναι από μόνη της, ένα τεράστιο επίτευγμα!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0