Πρόσωπα

Μακόλεϊ Λάνγκσταφ: Ο… Χάαλαντ της Νοτς Κάουντι «σπάει τα κοντέρ» στο Νησί και στοχεύει να κερδίσει το Νορβηγό στη μάχη των γκολ! (video)

Μακόλεϊ Λάνγκσταφ: Ο… Χάαλαντ της Νοτς Κάουντι «σπάει τα κοντέρ» στο Νησί και στοχεύει να κερδίσει το Νορβηγό στη μάχη των γκολ! (video)

Μπορεί στα πρωτοσέλιδα του αγγλικού Τύπου να πρωταγωνιστεί ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, όμως στις τάξεις της Νοτς Κάουντι υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που συχνά αποκαλείται «Χάαλαντ των φτωχών» για τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα. Ο Μακόλεϊ Λάνγκσταφ έχει βαλθεί να ξεπεράσει τον «αστέρα» της Premier League και μια άτυπη κόντρα για τον πρώτο σκόρερ του Νησιού έχει ξεκινήσει…

Σχετικά Άρθρα

Αποτέλεσε τη μεγάλη μεταγραφή της Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2022. Οι «πολίτες» ξόδεψαν 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Ντόρτμουντ, με το νορβηγικό «τανκ» να αμείβεται με σχεδόν 450 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα. Φυσικά, ως τώρα αποδεικνύει ότι αξίζει κάθε ευρώ μέχρι το τελευταίο, με τις επιδόσεις του να μιλούν από μόνες τους. Μέσα Οκτώβρη και ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει ήδη 20 γκολ και τρεις ασίστ σε σύνολο 14 αγώνων σε Αγγλία και Champions League, με ολόκληρη την υφήλιο να ασχολείται με εκείνον.

Ωστόσο, τέσσερις κατηγορίες πιο κάτω στην «πυραμίδα» των αγγλικών πρωταθλημάτων, η Νοτς Κάουντι μάλλον θα πιστεύει ότι η Μάντσεστερ Σίτι πιάστηκε… κορόιδο για τα λεφτά που δαπάνησε. Η ομάδα της National League (5η κατηγορία) το καλοκαίρι κινήθηκε για την απόκτηση του Μακόλεϊ Λάνγκσταφ έναντι σχεδόν 60 χιλιάδων ευρώ από την Γκέιτσχεντ, χωρίς βέβαια να γνωρίζει ότι αγοράζει «χρυσάφι».

Η ομάδα του Νότιγχαμ αυτή την στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας φυσικά ως στόχο την απευθείας άνοδο και σε μεγάλο βαθμό την ως τώρα πορεία της οφείλει στον 25χρονο επιθετικό. Ο Λάνγκσταφ έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς της Νοτς Κάουντι στο πρωτάθλημα, 13 στον αριθμό και έχει σκοράρει 15 φορές, ήτοι των 50% των γκολ της ομάδας. Κάπως έτσι του «κόλλησε» το παρατσκούκλι «The Non-League Haaland», αν και δεν αποκλείεται το πρώτο μισό να αλλάξει σύντομα, καθώς αρκετοί σύλλογοι της Football League στην Αγγλία έχουν ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του.

0_Macaulay_Longstaff_celebrates_after_scoring_during_the_National_League_game_between_Notts_County_and_1.jpg

Ο Λάνγκσταφ μεγάλωσε στην περιοχή του Τισάιντ και ως οπαδός της Μίντλεσμπρο είχε είδωλά του τους Μαρκ Βίντουκα, Τζίμι Φλόιντ-Χάσελμπαϊνκ και Γιακούμπου. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο όμως σε ηλικία 13 ετών αποδεσμεύτηκε από την ακαδημία της «Μπόρο». Έκτοτε περιπλανήθηκε σε αρκετά «χωράφια» των ερασιτεχνικών κατηγοριών της Αγγλίας. Αρχικά από την Μπίλινχαμ Συνθόνια μετακινήθηκε στην Γκέιτσχεντ, όπου όμως δεν κατάφερε να «κερδίσει» την εμπιστοσύνη της ομάδας με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στην Μπλιθ Σπάρτανς για ένα μικρό διάστημα το 2017. Ακολούθως έμεινε ελεύθερος από την Γκέιτσχεντ και εντάχθηκε στην Γιορκ Σίτι (2018), όμως η «Χιντ» γρήγορα κατάλαβε το… λάθος της και απέκτησε ξανά το καλοκαίρι του 2020.

Την περσινή σεζόν (2021/22) ο Λάνγκσταφ έκανε το «ξεπέταγμα» καθώς σκόραρε 32 γκολ στην 6η κατηγορία της Αγγλίας, βοηθώντας την Γκέιτσχεντ να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να εξασφαλίσει την άνοδο. Μάλιστα, αναδείχθηκε παίκτης τη σεζόν και η παρουσία του στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς, αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον συλλόγων. Αυτή που εν τέλει τον «κέρδισε» ήταν η Νοτς Κάουντι, η οποία βλέπει την «επένδυσή» της να αποδίδει καρπούς.

Το χατ-τρικ του Λάνγκσταφ εις βάρος της Νάγκεναμ & Ρέντμπριτζ:

«Κάθε βδομάδα λαμβάνω διάφορα μηνύματα στα οποία μου λένε ‘’Ο Χάαλαντ σε πλησιάζει’’, ή ‘’Πρέπει να σκοράρεις σήμερα να τον ξεπεράσεις’’. Αυτός βέβαια αγωνίζεται στο τοπ επίπεδο, αλλά έχω τη φιλοδοξία κάποια μέρα να φτάσω κι εγώ εκεί, να σκοράρω σε μεγάλο επίπεδο», δήλωσε ο Λάνγκσταφ στο The Athletic”, για την «άτυπη» κόντρα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ εκείνου και του Χάαλαντ για το ποιος θα τελειώσει τη σεζόν στην Αγγλία με τα περισσότερα γκολ.

Αυτή την στιγμή οι δύο επιθετικοί βρίσκονται… ισόπαλοι στα 15 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος και παρά την απόσταση που χωρίζει Premier και National League η κόντρα μεταξύ τους καλά κρατεί…

Το γκολ του Λάνγκσταφ που χάρισε τη νίκη στη Νοτς Κάουντι στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στη Ρέξαμ:

Οι «μετοχές» του Άγγλου έχουν ανέβει απότομα και αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, τότε πολύ δύσκολα η Νοτς Κάουντι θα τον κρατήσει μετά τον Ιανουάριο στο ρόστερ της. Ο ίδιος άλλωστε τόνισε ότι έχει φιλοδοξίες για το μέλλον. Πολύ πιθανό λοιπόν σύντομα να τον δούμε να κάνει το βήμα παραπάνω και γιατί όχι να βρει κι αυτός τη «δική» του Λέστερ, σαν άλλος Τζέιμι Βάρντι!  

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0