Πρόσωπα

Καρίμ Μπενζεμά: Από τη «σκιά» του Ρονάλντο, στη «λάμψη» της Χρυσής Μπάλας!

Καρίμ Μπενζεμά: Από τη «σκιά» του Ρονάλντο, στη «λάμψη» της Χρυσής Μπάλας!

Πρόκειται ίσως για έναν από τους πιο υποτιμημένους ποδοσφαιριστές στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν για χρόνια στη «σκιά» του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όπως όλα δείχνουν ήρθε η δική του ώρα για να «λάμψει» στην τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας.

Είναι ο «αφανής» ήρωας της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο Καρίμ Μπενζεμά, όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται με τη φανέλα της «βασίλισσας», έχει συνεισφέρει στην ομάδα του με κάθε τρόπο. Η μετακίνησή του από την Λυών στους «μερένχες» τον Ιούλιο του 2009 επισκιάστηκε έντονα, ωστόσο, από το μεταγραφικό «μπαμ» εκείνης της περιόδου. Αυτό δεν ήταν άλλο, φυσικά, από την μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ.

Ο Μπενζεμά βρισκόταν για πολλές σεζόν στη «σκιά» του Πορτογάλου σούπερ σταρ, χωρίς να εκφράζει ποτέ κάποια δυσαρέσκεια. Αντίθετα, όταν τον χρειαζόταν η ομάδα του δήλωνε πάντοτε παρών. Με τη «βασίλισσα» έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας (2012, 2017, 2020, 2022), στα οποία σημείωσε συνολικά 80 γκολ σε 132 συμμετοχές. Έχει κερδίσει ακόμα 2 κύπελλα Ισπανίας (2011, 2014), αλλά και τέσσερα εγχώρια Σούπερ Καπ (2015, 2017, 2018, 2022).

Στο UEFA Champions League, έχει καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο πέντε φορές, όλες με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2014, 2016, 2017, 2018, 2022). Τις συγκεκριμένες σεζόν, αγωνίστηκε 54 φορές και βρήκε δίχτυα σε 34 περιπτώσεις. Φυσικά, δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι έχει κατακτήσει και τέσσερα παγκόσμια κύπελλα συλλόγων (2014, 2016, 2017, 2018).

Η περσινή σεζόν του Γάλλου επιθετικού ήταν με διαφορά η καλύτερή του. Ήταν ο «οδηγός» των «μερένχες» στο δρόμο για την κατάκτηση της La Liga και της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ήταν αυτός που τους οδήγησε και πάλι στις επιτυχίες στην «μετά-Ρονάλντο εποχή». Δεν είναι τυχαίο ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και στις δύο διοργανώσεις, στις οποίες πέτυχε συνολικά 42 τέρματα (La Liga – 27 γκολ, Champions League – 15 γκολ).

Κατά πάσα πιθανότητα, στη φετινή απονομή της Χρυσής Μπάλας, ο Μπενζεμά θα έχει την τιμητική του. Όλα δείχνουν πως θα είναι ο νικητής, πράγμα που φαντάζει αρκετά δίκαιο, με βάση τις εμφανίσεις του την περασμένη σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν πράγματι το βραβείο καταλήξει στα χέρια του επιθετικού της Ρεάλ, θα είναι ο πρώτος Γάλλος που το κερδίζει μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν το 1998!

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0