Πρόσωπα

Άλισον Μπέκερ: Ένας δημιουργικός μέσος, ντυμένος... τερματοφύλακας! (video)

Άλισον Μπέκερ: Ένας δημιουργικός μέσος, ντυμένος... τερματοφύλακας! (video)

Η θέση του τερματοφύλακα έχει, κατά κύριο λόγο, δύο δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει. Είτε θα λατρευτεί για τις αποκρούσεις του, είτε θα γίνει «κόκκινο πανί» για τις γκάφες του. Ο Άλισον Μπέκερ, όμως, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών, αποφάσισε να ξεφύγει από αυτά τα «στενά» όρια και να συμμετέχει ενεργά και στο επιθετικό παιχνίδι της Λίβερπουλ!

Ο τερματοφύλακας και το γκολ είναι δύο λέξεις που δεν συναντάμε συχνά στην ίδια πρόταση. Τουλάχιστον, όταν πρόκειται να σημειωθεί υπέρ της ομάδας του. Στο παιχνίδι μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι (16/10, 1-0), όμως, σημειώθηκε ένα απίθανο στατιστικό με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα των «reds», Άλισον Μπέκερ.

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ, πέραν της εξαιρετικής του εμφάνισης, μοίρασε και την ασίστ στο γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ, με το οποίο επικράτησε τελικά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Έτσι, κατάφερε για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν να συμμετάσχει σε κάποιο γκολ της ομάδας του, είτε πασάροντας, είτε σκοράροντας!



Η αρχή έγινε τη σεζόν 2019-2020 με αντίπαλο την έτερη ομάδα του Μάντσεστερ. Τότε, είχε δώσει και πάλι στον Σαλάχ την ασίστ, για να γράψει το τελικό 2-0 κόντρα στη Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ», στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.


Η συνέχεια ήρθε την επόμενη χρονιά (2020-2021), με τον ίδιο μάλιστα αυτή τη φορά να χρίζεται σκόρερ, δίνοντας τη νίκη στη Λίβερπουλ στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, με κεφαλιά «buzzer-beater», γράφοντας το 1-2!


Τέλος, ο Βραζιλιάνος, το 2021-2022, έγινε για άλλη μία φορά δημιουργός, φτιάχνοντας το γκολ για ποιον άλλον; Τον Μοχάμεντ Σαλάχ! O Αιγύπτιος είχε σημειώσει το 2-1 κόντρα στη Νόριτς στο «Άνφιλντ», εκμεταλλευόμενος την ασίστ από το βολέ του Άλισον, με το παιχνίδι να βρίσκει τελικά νικήτρια τη Λίβερπουλ με σκορ 3-1.


Ο διεθνής γκολκίπερ των «reds», λοιπόν, δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο να κρατά ανέπαφη την εστία του. Αντίθετα, προσπαθεί να συνεισφέρει στην ομάδα του με κάθε τρόπο, ακόμα και αν αυτός δεν είναι τόσο συνηθισμένος για έναν τερματοφύλακα.


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0