Πρόσωπα

Αντουάν Γκριεζμάν: Η λύτρωση του «μικρού πρίγκιπά» που έγινε… 100αρης! (video)

Αντουάν Γκριεζμάν: Η λύτρωση του «μικρού πρίγκιπά» που έγινε… 100αρης! (video)

Βραδιά «κάθαρσις» ήταν για τον Αντουάν Γκριεζμάν αυτή του Σαββάτου (15/10) για πολλούς και διάφορους λόγους και στην Ατλέτικο πλέον μπορούν να ελπίζουν πως ήρθε η ώρα να δουν τον παλιό, καλό «Γκριζού».

Στο αρχαίο ελληνικό θέατρο, το τραγικό πρόσωπο επιζητά την κάθαρση για να απελευθερωθεί από τα όποια δεσμά, να αποτάξει το βάρος και να λυτρωθεί. Αρκετούς αιώνες αργότερα, το Σαββατόβραδο της 15ης του Οκτώβρη, ένας Γάλλος ονόματι Αντουάν Γκριεζμάν τα κατάφερε σαν άλλο τραγικό πρόσωπο.


Έγινε τριψήφιος

Νίκη με πολλαπλά οφέλη πέτυχε η Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέδε (1-0) στο Σαν Μαμές, για την 9η αγωνιστική της La Liga. Οι «ροχιμπλάνκος» οι οποίοι δεν κατάφεραν μεσοβδόμαδα να λυγίσουν στην έδρα τους τη σκληροτράχηλη Κλαμπ Μπριζ, έβαλαν από κάτω τους τους Βάσκους και έμειναν ταυτόχρονα ενεργοί στη μάχη του τίτλου.

Για να έρθει όμως αυτό το δύσκολο και αγχωτικό τρίποντο, έπρεπε κάποιος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Και το έκανε αυτός που έπρεπε για να δημιουργηθεί άλλη μία όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία. Ο Αντουάν Γκριεζμάν με ψύχραιμο πλασέ, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική προσπάθεια του Άλβαρο Μοράτα και «έγραψε» το 1-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Με το γκολ του αυτό, ο Γάλλος πολυσχιδής επιθετικός έφτασε τα 100 με τη φανέλα της Ατλέτι σε επίπεδο La Liga και έγινε μόλις ο έκτος στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό τερμάτων. Ταυτόχρονα έβαλε τέλος στην «αφλογιστία» οκτώ αγώνων που έτρεχε από τα τέλη του Αυγούστου, ανακτώντας ψυχολογία για την απαιτητική συνέχεια.

Ο Σιμέονε δεν χρειάζεται να τον υπολογίζει πλέον με το… ρολόι στο χέρι

«Αυτή η επιστροφή είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί την τελευταία διετία» δήλωνε τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν γύρισε στον τόπο που αγαπήθηκε και μισήθηκε, όσο λίγοι. Ο «Γκριζού» γυρνούσε στη Μαδρίτη ως δανεικός, μετά την περιπέτεια του στη Βαρκελώνη, με τους όρους της συμφωνίας όμως να δένουν τον Τσόλο «χειροπόδαρα» ως προς το χρόνο χρησιμοποίησής του.

Πιο συγκεκριμένα είχε υπογραφεί πως σε διάρκεια δύο σεζόν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί κάτω από το 50% των συμμετοχών για να μην πληρώσει η Ατλέτικο την υποχρεωτική ρήτρα αγοράς 40 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο σημαντικός παίκτης και αν είναι ο Γκριεζμάν, η μεταγραφική πολιτική του συλλόγου δεν εναρμονίζεται με τέτοια ποσά και το μήνυμα προς τον «Τσόλο» ήταν σαφές. Κάπως σαν να του έλεγαν: «Τον έχεις πίσω αλλά υπό προϋποθέσεις και χρονικούς περιορισμούς». Θέλοντας ή μη άπαντες στον οργανισμό συμφιλιώθηκαν με την καθημερινότητα αυτή και για το λόγο αυτό, ο Γάλλος σταρ σπανιότατα ξεκινούσε βασικός αλλά περνούσε γύρω στο 60’ στον αγωνιστικό χώρο.

Όλα αυτά όμως ίσχυαν μέχρι την περασμένη Δευτέρα (10/10). Ατλέτικο Μαδρίτης και Γκριεζμάν ήθελαν να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία, η Μπαρτσελόνα δεν επιθυμούσε πίσω ένα δυσαρεστημένο παίκτη με μεγάλο συμβόλαιο και για αυτό κάθισαν στο τραπέζι και συμφώνησαν. Η επιθυμία όλων έγινε πράξη και ο «μικρός πρίγκιπας» υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ροχιμπλάνκος» μέχρι το 2026. Αυτόματα η εξέλιξη αυτή «λύνει τα χέρια» και του προπονητή του, ο οποίος θα μπορεί πλέον να τον υπολογίζει από το ξεκίνημα των αγώνων, όπως συνέβη και στη Χώρα των Βάσκων.

Η δημόσια απολογία ήταν το μόνο που έμενε!

Το γύρο του κόσμου έκαναν οι δηλώσεις του Αντουάν Γκριεζμάν μετά το νικηφόρο πέρασμα από το Μπιλμπάο. Ο Γάλλος άσος, μιλώντας για πρώτη φορά μετά το 2019 ως ολοκληρωτικό μέλος της Ατλέτικο, απευθύνθηκε στους οπαδούς της ομάδας και τους ζήτησε συγχώρεση.

Ήξερε από την πρώτη στιγμή που άφηνε τη Μαδρίτη ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε «θύελλα αντιδράσεων». Θα μπορούσε να απολογηθεί λοιπόν όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή του ή κατά τη διάρκειά της πρώτης χρονιάς. Εκείνος όμως όχι. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή και έκρινε πως ήταν το βράδυ του Σαββάτου.

Ο «Γκριζού» δεν έκανε κάτι τέτοιο αναλογιζόμενος μονάχα τους φίλους της Ατλέτι. Το έκανε και για τον ίδιο, για να απαλλαγεί από το βάρος που κουβαλούσε μέσα του από το Μάιο του 2019. Και πλέον, με ευνοϊκότερες τις συνθήκες και όντας ξανά και επισήμως «ροχιμπλάνκο» ήταν το σημείο… μηδέν για την κάθαρση και γιατί όχι την «αναγέννηση».

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0