Πρόσωπα

Γιώργος Γιακουμάκης: Πρώτος σκόρερ πέρυσι, καλύτερος φέτος, αλλά μπροστά του έχει... Τσόλακ! (video)

Γιώργος Γιακουμάκης: Πρώτος σκόρερ πέρυσι, καλύτερος φέτος, αλλά μπροστά του έχει... Τσόλακ! (video)
Ο Γιώργος Γιακουμάκης πραγματοποιεί ξεκίνημα ανώτερο της σεζόν 2021/22, όταν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Σκωτίας. Αρκεί, όμως, για να το επανάλαβει;
Με το «πόδι» κολλημένο στο... γκάζι ο Γιώργος Γιακουμάκης στην Premieship. Στο Champions League «ακολουθεί» τη Σέλτικ. Όπως αυτή δεν έχει νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές στους ομίλους, έτσι κι αυτός δεν έχει γκολ.

Στις εναπομείνασες αγωνιστικές, κόντρα σε Σαχτάρ και Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει την ευκαιρία του, για να «ανοίξει» λογαριασμό στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Εντός των συνόρων, πάντως, φροντίζει να «χτίζει» ψυχολογία, με επιδόσεις, που ακόμα και στην περσινή σεζόν, όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Σκωτίας, δεν είχε!

Το buzzer beater κόντρα στη Σεν Τζόνστον (08/10), το «διαδέχθηκαν» τα δύο γκολ κόντρα στη Χιμπέρνιαν (15/10), στην επιβλητική νίκη με σκορ 6-1.

Κάπως έτσι, ο Γιώργος Γιακουμάκης έφτασε τα πέντε γκολ με τη Σέλτικ, μετά από οκτώ εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Κι επειδή οι... αναμετρήσεις παραπλανούν, έφτασε τα πέντε γκολ σε 369' αγωνιστικά λεπτά! Στο ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, είχε μόλις δύο!

Φέτος, δηλαδή, έχει ένα γκολ ανά 74 αγωνιστικά λεπτά, ενώ πέρυσι, ένα ανά 195!

Η... μισή απόσταση από το τέλος της κανονικής περιόδου της σεζόν 2021/22 στο πρωτάθλημα, έχει καλυφθεί. Πέρυσι «σταμάτησε» στα 9. Φέτος βρίσκεται ήδη στα 5 κι έχει άλλες 22 αγωνιστικές, για να θέσει νέα «κορυφή».

Ο «δρόμος», ώστε να ανακυρηχθεί πρώτος σκόρερ στη Σκωτία για 2η σερί σεζόν είναι ανοιχτός μεν, αλλά όχι στρωμένος με «ροδοπέταλα» δε. Ο λόγος; Ο άλλοτε φορ του ΠΑΟΚ, Αντόνιο Τσόλακ, που σε εννέα ματς στην πρώτη του σεζόν στην Premiership, με τη φανέλα της Ρέιντζερς, έχει δέκα γκολ!

Ναι, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος ο Έλληνας φορ, αλλά σε κάθε περίπτωση, η «ελληνική μονομαχία» θα έχει ενδιαφέρον.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0