Πρόσωπα

Χατζηδιάκος: Από κεντρικός αμυντικός, δεξί μπακ και πρώτος Έλληνας σε ασίστ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! (video)

Χατζηδιάκος: Από κεντρικός αμυντικός, δεξί μπακ και πρώτος Έλληνας σε ασίστ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! (video)

Ένας κεντρικός αμυντικός, που έγινε δεξί μπακ, αποτελεί αυτή τη στιγμή τον καλύτερο «σερβιτόρο» μεταξύ των Ελλήνων στην Ευρώπη. Ο Παντελής Χατζηδιάκος είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος Έλληνας σε ασίστ σε επίπεδο πρωταθλημάτων, αγωνιζόμενος για την Άλκμααρ ως δεξί μπακ.

Νέα θέση φέτος για τον Παντελή Χατζηδιάκο επεφύλασσε ο προπονητής του στην Άλκμααρ, Πασκάλ Γιάνσεν, που επέλεξε να τον μετατοπίσει από τη θέση των στόπερ, σε εκείνη του δεξιού μπακ. Το αποτέλεσμα; Τον δικαιώνει 100%! Ο Έλληνας διεθνής τη φετινή σεζόν μετρά τρεις ασίστ σε εννέα συμμετοχές στο πρωτάθλημα από τη συγκεκριμένη θέση, όσες δηλαδή είχε μοιράσει συνολικά σε ολόκληρη την καριέρα του!

Η τελευταία ήταν στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Ουτρέχτη (9/10, 1-2) του Τάσου Δουβίκα, στο δεύτερο γκολ της ομάδας του, που σημείωσε ο Σουγκαβάρα. Οι άλλες δύο ήταν στη νίκη της Άλκμααρ, με 2-1, απέναντι στον Άγιαξ (18/9) και στην ισοπαλία με τη Ναϊμέχεν, με σκορ 1-1 (1/9).


Ο Χατζηδιάκος έχει δώσει πέντε ασίστ, συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, καθώς έχει καταγράψει δύο ακόμα στο UEFA Europa Conference League. Αυτές σημειώθηκαν στο ματς με αντίπαλο την Νταντί Γιουνάιτεντ (7-0, 11/8) για τα προκριματικά της διοργάνωσης, αλλά και σε αυτό με τον Απόλλωνα Λεμεσού (6/10), στην οριακή νίκη των Ολλανδών με 3-2 για τη φάση των ομίλων.


Τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό ακολουθούν στη σχετική λίστα ο Τάσος Μπακασέτας και ο Κώστας Τσιμίκας. Έχουν μοιράσει από δύο ασίστ για το τουρκικό πρωτάθλημα και την Premier League αντίστοιχα, ενώ βρίσκονται πίσω από τον Χατζηδιάκο και στη λίστα των συνολικών ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο επιθετικός της Τραμπζονσπόρ έχει δώσει 4, ενώ ο μπακ της Λίβερπουλ 3. Πρώτος σε αυτή την κατηγορία είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης, συμπαίκτης του Χατζηδιάκου στην Άλκμααρ, έχοντας μοιράσει 6 γκολ.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0