Πρόσωπα

Λιονέλ Μέσι: Ένα ταξίδι 18 χρόνων στο Champions League, με 40 «θύματα», 127 γκολ και… συνεχίζει! (video)

Λιονέλ Μέσι: Ένα ταξίδι 18 χρόνων στο Champions League, με 40 «θύματα», 127 γκολ και… συνεχίζει! (video)
Είναι μάλλον αγαπημένη συνήθεια για τον Λιονέλ Μέσι να σπάει τα ίδια του τα ρεκόρ, δεν εξηγείται αλλιώς! Ο Αργεντινός «μάγος» με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Μπενφίκα την Τετάρτη (5/10), κατέρριψε ένα δικό του ρεκόρ μιας και πλέον έχει σκοράρει σε 40 διαφορετικούς αντιπάλους στο UEFA Champions League!

Συνεχίζει ακόμα και στα 35 του να γράφει ιστορία και να σπάει ρεκόρ, ακόμα και αν ήταν ήδη δικά του! Ο Λιονέλ Μέσι έγινε… 40ρης με το γκολ που πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης (5/10) στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας κόντρα στην Μπενφίκα. Οι «αετοί» ήταν το 40ό «θύμα» του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το UEFA Champions League, καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ! 

Τα αγαπημένα «θύματα»

Αγαπημένος αντίπαλος για τον Μέσι σε αυτά τα 18 χρόνια παρουσίας του στη διοργάνωση, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη, συνεχίζει και είναι η Άρσεναλ, με τον 35χρονο άσο να έχει πετύχει συνολικά 9 γκολ κόντρα στους «κανονιέρηδες». Από κοντά βρίσκονται και η Σέλτικ με την Μίλαν, ομάδες στις οποίες ο Μέσι έχει βάλει 8 φορές γκολ. 


Η αρχή είχε ελληνικό χρώμα

Η αρχή βεβαίως για τον μικρόσωμο μάγο είχε ελληνικό χρώμα μιας και έμελλε να είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε έναν αγώνα για τους ομίλους του Champions League στη Βαρκελώνη, τον Νοέμβριο του 2005. Εκείνο το βράδυ ο Λίο σκόραρε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ σε ηλικία 18 ετών, στη νίκη των «μπλαουγκράνα» με 5-0. Βεβαίως κόντρα στους «πράσινους» πέντε χρόνια αργότερα θα σκόραρε ακόμα τρία τέρματα και πάλι στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Η άλλη ελληνική ομάδα που έχει σκοράρει είναι ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να ανήκουν στο «κλαμπ» των ομάδων που έχουν δεχθεί μόνο μία φορά γκολ από τον Αργεντινό. Αυτό το είχαν δεχθεί την σεζόν 2017-18 στην ήττα τους στη Βαρκελώνη με 3-1.


Η κόντρα με τον Ρονάλντο καλά κρατά

Πλέον, ο Λιονέλ Μέσι έχει αυξήσει την διαφορά του από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σχετική λίστα. Ο Πορτογάλος έχει σκοράρει σε 38 διαφορετικές ομάδες στο Champions League, ωστόσο το γεγονός ότι φέτος δεν αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δίνει στον Μέσι την δυνατότητα να αυξήσει και άλλο την διαφορά τους. 

Βεβαίως, δεν συμβαίνει το ίδιο στο ρεκόρ του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση της UEFA, με τον Αργεντινό να έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει τον Ρονάλντο, μιας και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 127 γκολ έναντι 141 του Πορτογάλου.

Ένα ταξίδι στα… αστέρια που κρατάει 18 χρόνια και συνεχίζεται

Μία διαδρομή 18 χρόνων… 127 γκολ… 40 διαφορετικοί αντίπαλοι. Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει και χαρίζει απλόχερα την μαγεία του στα γήπεδα και υπενθυμίζει σε όλους, καθώς βαδίζει σιγά σιγά στο τέλος της καριέρας του, πόσο τυχεροί είμαστε που τον έχουμε ζήσει. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα γκολ του Αργεντινού «μάγου» σε όλο αυτό το ταξίδι του στο Champions League, ωστόσο κάποια έχουν μείνει στην ιστορία και εμείς θυμόμαστε λίγα από αυτά.

Ποιος να ξεχάσει το απίστευτο γκολ του κόντρα στην Άρσεναλ για την φάση των «16» την σεζόν 2010-11, το οποίο μάλιστα είχε κερδίσει υποψηφιότητα εκείνη την χρονιά για το βραβείο Πούσκας;

Το ίδιο ισχύει και για το γκολ που είχε πετύχει με απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στη Λίβερπουλ, την πρωτομαγιά του 2011. Αυτό ήταν το 600ό της καριέρας του και ομολογουμένως δίκαια κέρδισε το βραβείο για το γκολ της χρονιάς από την UEFA.

Γκολ της χρονιάς στη διοργάνωση είχε ανακηρυχθεί και εκείνο το απίστευτο τέρμα που είχε πετύχει κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου για τα ημιτελικά της σεζόν 2014-15… έπος! 


Φυσικά ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει και για το πρώτο τέρμα του Μέσι με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, το οποίο έμελλε να είναι στο Champions League! Ήταν για την φάση των ομίλων την περσινή σεζόν, με το τελείωμα του Αργεντινού να είναι «ονειρικό».


Δεν θα μπορούσε να ξεχαστεί το ασύλληπτο γκολ, το ένα από τα δύο που πέτυχε στο ευρωπαϊκό classico 2010-11 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου! Ένα γκολ ποίημα που δικαίως θεωρείται ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών, σε μία βραδιά που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ ο Λίο.


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0