Πρόσωπα

Αλεξάντερ Άρνολντ: Επιθετικά τον… ξέραμε, αμυντικά πρέπει να βελτιωθεί, αλλά το πόδι του δεν έχει μέτρο σύγκρισης! (video)

Αλεξάντερ Άρνολντ: Επιθετικά τον… ξέραμε, αμυντικά πρέπει να βελτιωθεί, αλλά το πόδι του δεν έχει μέτρο σύγκρισης! (video)

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο ματς του Champions League απέναντι στη Πόρτο, το Άνφιλντ πανηγυρίζει και οι φίλοι της Λίβερπουλ ευθύς αμέσως σκέφτονται αν πρέπει να αναθεωρήσουν όσα λέγονται αισίως για τον Άγγλο δεξιό μπακ. Το θέμα είναι όμως πως ο Άρνολντ είχε… ανέκαθεν καλό πόδι και ήταν «μαγικός» επιθετικά. Πίσω είναι τα θέματά του!

Πριν από ένα χρόνο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν πως ο Αλεξάντερ Άρνολντ είναι το πιο ολοκληρωμένο μπακ της γενιάς του. Εξαιρετικά δημιουργικός, μέτριος ανασταλτικά με πολλά περιθώρια βελτίωσης και καταλυτικός στα μεγάλα παιχνίδια. Πλέον, κατακρίνεται από πολλούς, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να παίζει τον ρόλο του. Τελικά, είναι ο Αλεξάντερ Άρνολντ ένα σύγχρονο μπακ ή μήπως… δεν είναι μπακ;

Διότι το φάουλ που μετουσίωσε σε γκολ απέναντι στην Πόρτο, στο 3ο ματς των ομίλων του Champions League, αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τις επιθετικές αρετές του. Το κάνει να φαίνεται εύκολο, διαθέτει… απίστευτο πόδι και πολύ λίγοι παίκτες στην Ευρώπη, σχεδόν κανένας μπακ, μπορεί να συγκριθεί μαζί του.

Οι αριθμοί του άλλωστε το αποδεικνύουν. Συγκρίνονται μόνο με αυτούς του Κέβιν Ντε Μπρόινε, αλλά ως επιχείρημα προς την αντίθετη κατεύθυνση και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει στο μαρκάρισμα, μπορεί να φέρει κανείς την εμφάνισή του απέναντι στη Μπράιτον.

Πριν από την εν λόγω συνάντηση ο Γιούργκεν Κλοπ είχε δηλώσει πως ο νεαρός Άγγλος μπορεί να αμυνθεί. Μετά το ματς, ίσως και να… δάγκωσε την γλώσσα του, πόσο μάλλον αν δει κανείς τα πεπραγμένα του Άρνολντ στον ανασταλτικό τομέα.

Σε όλα τα γκολ των φιλοξενούμενων έχει συμμετοχή, με αρνητικό πρόσημο. Στο πρώτο ο Τροσάρ τον αποφεύγει και τον ρίχνει στο έδαφος με μία απλή προσποίηση, στο δεύτερο είναι εκτός θέσης και στο τρίτο, η σέντρα βγαίνει με χαρακτηριστική ευκολία και ο Γάλλος σημειώνει χατ-τρικ, μιας και ο Τζέιμς Μίλνερ που αντικατέστησε τον Κώστα Τσιμίκα, επίσης δεν μπόρεσε να τον περιορίσει.

Παράλληλα, είναι αρκετές οι φορές που η ομάδα του Ντε Τζέρμπι απείλησε από την δική του πτέρυγα, πράγμα που οι Άγγλοι θεώρησαν… στοχευμένο. «Ήξεραν την αδυναμία του και επέλεξαν να επιτεθούν από εκεί οι της Μπράιτον». Ίσως και να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι δεδομένο πως ο Αλεξάντερ Άρνολντ νιώθει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο. Παλαιότερα, συνέβη πολύ περισσότερο για τις απίστευτες πάσες που τον χαρακτηρίζουν, με αυτή κόντρα στη Μπαρτσελόνα να είναι πάντα στο κάδρο, και πλέον για τα ζητήματα που έχει ανασταλτικά.

Ωστόσο, τι υπερισχύει από τα δύο; Πιθανώς το δεύτερο, μιας και η θέση του δεξιού μπακ είναι ένας πολυσύνθετος ρόλος, αλλά όπως και να το κάνουμε, το τελευταίο ματς είναι αυτό που αποτελεί το πιο πρόσφατο κριτήριο για κάθε παίκτη. Και σε αυτό, ο Αλεξάντερ Άρνολντ σημείωσε το μόλις το 2ο του γκολ στο Champions League, το πρώτο μετά από μία πενταετία και προς το παρόν, έκλεισε αρκετά στόματα, μέχρι το… επόμενο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0