Πρόσωπα

Νούνιες: Έκανε τα πάντα εκτός από… γκολ στο Λίβερπουλ – Ρέιντζερς!

Νούνιες: Έκανε τα πάντα εκτός από… γκολ στο Λίβερπουλ – Ρέιντζερς!

Ο Ντάρβιν Νούνιες βελτίωσε αισθητά τις εμφανίσεις του στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Ρέιντζερς για το Champions League, όμως για ακόμα μια φορά έμεινε μακριά από τα γκολ.

Η Λίβερπουλ μετά από αρκετά ματς «μπήκε στον αυτόματο» και χωρίς να νιώσει απειλή από τη Ρέιντζερς, κατάφερε να πάρει μια «καθαρή» νίκη με σκορ 2-0 στην 3η αγωνιστική του Champions League. Σκόρερ για την ομάδα του Κλοπ, οι Αλεξάντερ-Άρνολντ και Σαλάχ, με τον γερμανικό τεχνικό να παρατάσσει την ομάδα του με άκρως επιθετικό προσανατολισμό.

Ζότα, Ντίας, Σαλάχ και Νούνιες ξεκίνησαν τον αγώνα και η… κατηφόρα του Άνφιλντ φάνηκε από νωρίς. Οι «κόκκινοι» ήταν καταιγιστικοί από το σφύριγμα της έναρξης και μάλλον το πείραμα του Κλοπ κρίνεται πετυχημένο. Το τελικό σκορ βέβαια θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο, αλλά η «μονομαχία» του Νούνιες με τον τερματοφύλακα των Σκωτσέζων, Άλαν ΜακΓκρέγκορ, έβγαλε νικητή το δεύτερο!

Ο Ουρουγουανός έμεινε έτσι μακριά από το γκολ για έκτο διαδοχικό παιχνίδι και τον αγώνα της πρεμιέρας στην Premier League με τη Φούλαμ. Ο Κλοπ δεν έδειξε ποτέ να ανησυχεί για τη φόρμα του νεοφερμένου επιθετικού, καθώς πιστεύει αρκετά σε αυτόν και «τα γκολ θα έρθουν». Αν φυσικά δεν ήταν ο ΜακΓκρέγκορ, τότε αυτό θα είχε συμβεί ήδη.

Ο Νούνιες ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της Λίβερπουλ για την εστία των «Τζερς», αφού πραγματοποίησε έξι σουτ στον αγώνα, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του. Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο σε ματς των «scousers» στο Champions League, ήταν το Δεκέμβριο του 2019, όταν ο Σαντιό Μανέ είχε επίσης έξι σουτ, αλλά κανένα γκολ!

Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα του Νούνιες έδειξε αρκετά από τα στοιχεία για τα οποία τον αγόρασε η Λίβερπουλ. Αποτέλεσε την «αιχμή» στην επίθεση της ομάδας και όλα έδειξαν να λειτουργούν σωστά, με τον Ουρουγουανό να είναι καθοριστικός για την κυριαρχία των Άγγλων στο γήπεδο. Μπορεί να έλειψε το γκολ, αλλά ο Κλοπ κράτησε πολλά από την εμφάνισή του.

Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα του Νούνιες έδειξε αρκετά από τα στοιχεία για τα οποία τον αγόρασε η Λίβερπουλ. Αποτέλεσε την «αιχμή» στην επίθεση της ομάδας και όλα έδειξαν να λειτουργούν σωστά, με τον Ουρουγουανό να είναι καθοριστικός για την κυριαρχία των Άγγλων στο γήπεδο. Οι φίλοι της ομάδας μάλιστα το αναγνώρισαν αυτό, όταν ο Ντάρβιν άφησε τη θέση του στον Έλιοτ και αποθεώθηκε. Μπορεί να έλειψε το γκολ, αλλά ο Κλοπ κράτησε πολλά από την εμφάνισή του.

Χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στην ισορροπία ανάμεσα στον ζήλο για το γκολ, αλλά και του αλτρουισμού που έδειξε ο Νούνιες, αφήνοντας στην άκρη τους εγωισμούς του και βοηθώντας έτσι την ομάδα του να φτάσει στην επικράτηση. «Χρειάζεται κι αυτό. Είδαμε πως είναι μπορεί να διαχειριστεί και τέτοιες καταστάσεις», τόνισε ο Κλοπ, σχετικά με μια φάση όπου ο επιθετικός της Λίβερπουλ με μια ατομική ενέργεια «πάτησε» περιοχή και αντί να πάει για το γκολ, έκανε το… σωστό και «έσπασε» την μπάλα για συμπαίκτη του.

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0