Πρόσωπα

Λιονέλ Μέσι: Φάουλ όπως… πέναλτι και γκολ-ορόσημο απέναντι στη Νις! (video)

Λιονέλ Μέσι: Φάουλ όπως… πέναλτι και γκολ-ορόσημο απέναντι στη Νις! (video)

Ο Λιονέλ Μέσι έχει αποδείξει, ουκ ολίγες φορές, ότι διαθέτει πολλά όπλα στη φαρέτρα του. Οι εκτελέσεις φάουλ, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν απ' αυτά. Το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Νις, μάλιστα, ήταν το 60ο στην καριέρα του από απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Μας ανάγκασε να υποκλιθούμε ξανά στη κλάση του. Ποιός άλλος, ο Λιονέλ Μέσι; Στο παιχνίδι του Σαββάτου (1/10) ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Νις (2-1) στο «Παρκ ντε Πρενς», ο Μέσι άνοιξε το σκορ για τους Παριζιάνους στο 29’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αυτό αποτέλεσε ακόμα ένα πανέμορφο γκολ του Αργεντινού, ωστόσο ήταν και ένα σημαντικό ορόσημο για τον ίδιο. Ο λόγος είναι ότι έφτασε αισίως τα 60 γκολ από φάουλ στην ποδοσφαιρική του καριέρα!

Εκτός από όμορφα, βέβαια, τα φάουλ του Μέσι είναι και πολύ κρίσιμα σε αρκετές περιπτώσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βρει δίχτυα σε μεγάλα ντέρμπι, όπως αυτά απέναντι σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης.



Εννοείται ότι η διοργάνωση του Champions League δεν θα του… ξέφευγε. Πολλές φορές ήταν οι δικές του εκτελέσεις που έκαμπταν την αντίσταση των αντιπάλων της Μπαρτσελόνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής με 60 γκολ-φάουλ. Διαχρονικά, έφτασε τον Κούμαν στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας. Στην κορυφή βρίσκεται ο Ζουνίνιο με 77 γκολ. Φαντάζει δύσκολο να καταρριφθεί αυτό το ρεκόρ, αλλά σίγουρα όχι απίθανο για τον μεγάλο Λιονέλ Μέσι!

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0