Πρόσωπα

Χάαλαντ: Η μηχανή των γκολ έγραψε ακόμα μία σελίδα ιστορίας στην Premier League! (video)

Χάαλαντ: Η μηχανή των γκολ έγραψε ακόμα μία σελίδα ιστορίας στην Premier League! (video)
Ασταμάτητος ο Έρλινγκ Χάαλαντ στο πρώτο του ντέρμπι στην Premier League. Οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι στη νίκη με 6-3 απέναντι στην Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της πόλης, σημειώνοντας χατ-τρικ, μοιράζοντας ταυτόχρονα και 2 ασσίστ.

Άλλο ένα «θύμα» του Έρλινγκ Χάαλαντ αποτέλεσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο ντέρμπι της πόλης σημείωσε 3 γκολ, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη φτάσει τα 14 τέρματα σε 8 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα και δεν φαίνεται διατεθειμένος να… φρενάρει.

Η τελευταία φορά, μάλιστα, που κατάφερε κάποιος να πετύχει τρία γκολ στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πριν 52 ολόκληρα χρόνια. Αυτό το είχε καταφέρει ο Φράνσις  Λι το μακρινό 1970. Μόλις άλλη μία φορά έχει σημειωθεί χατ-τρικ από παίκτη της Σίτι σε αυτό το ντέρμπι, το 1921 από τον Χόρας Μπαρνς. Πλέον, σε αυτή τη λίστα μπαίνουν και ο Χάαλαντ με τον Φιλ Φόντεν.

Με το γκολ που πέτυχε στο 34’, ο Χάαλαντ έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει για την Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της πόλης. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι, με το γκολ που πέτυχε το 2011.

Πέρα από το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος παίκτης στην Premier League που πετυχαίνει χατ-τρικ σε τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια, ο Νορβηγός κατάφερε και κάτι άλλο πολύ σπουδαίο. Αν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ισοφάρισε τα χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη διοργάνωση, έχοντας όμως 224 ματς λιγότερα! Θέμα χρόνου είναι, πλέον, το πότε θα τον ξεπεράσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα γκολ που έχουν σημειωθεί σε μία σεζόν από παίκτη στο πρωτάθλημα είναι 44. Αυτό είχε γίνει από τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ το 2002-2003, αλλά και από τον Μοχάμεντ Σαλάχ το 2017-2018. Ο Χάαλαντ έχει βρει ήδη 14 φορές δίχτυα και βρισκόμαστε μόλις στις αρχές Οκτωβρίου! Για να δούμε αν μπορεί να καταρρίψει και αυτό το ρεκόρ.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0