Πρόσωπα

Αντρέ Βιεϊρίνια: «Μυθικό» επίτευγμα από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ – Έπιασε τον... μοναδικό Γκουερίνο στη κορυφή!

Αντρέ Βιεϊρίνια: «Μυθικό» επίτευγμα από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ – Έπιασε τον... μοναδικό Γκουερίνο στη κορυφή!

Σπουδαία διάκριση για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια, που έπιασε τον θρυλικό Νέτο Γκουερίνο στη κορυφή των ξένων ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές με την ομάδα.

Ίσως ο ποδοσφαιριστής που να μην χρειάζεται κάποιο πρόλογο για να συστηθεί στο κοινό του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως στον ΠΑΟΚ. Ο εμβληματικός αρχηγός του «Δικέφαλου του Βορρά», Αντελίνο Αντρέ Βιεϊρίνια, με τρεις κατακτήσεις Κυπέλλου Ελλάδος και ένα Πρωτάθλημα, σημείωσε ένα σπουδαίο επίτευγμα με την συμμετοχή του ενάντια στον Παναθηναϊκό, καθώς έφτασε στο «Έβερεστ» (μέχρι νεοτέρας) των συμμετοχών των ξένων ποδοσφαιριστών με την «ασπρόμαυρη» φανέλα (287), φτάνοντας τον… θρυλικό Νέτο Γκουερίνο.

Έναν ποδοσφαιριστή ορόσημο για το σύλλογο του ΠΑΟΚ, καθώς αυτός ήταν που είχε σκοράρει το «χρυσό» γκολ στο 89’ κόντρα στην ΑΕΚ, για να χαρίσει (ουσιαστικά) στους «ασπρόμαυρους» το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. 

«Είμαι 100% σίγουρος πως την Κυριακή θα πανηγυρίσουμε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος», ήταν η υπόσχεση που είχε δώσει πριν το σπουδαίο ματς και τελικά την τήρησε με… πανηγυρικό τρόπο. Σκοράροντας κάτι παραπάνω από ένα γκολ, χαράσσοντας στις μνήμες των οπαδών μία μοναδική στιγμή. 

Ο οποίος το 1974 δοκιμάστηκε από τον Παναθηναϊκό και απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα να τον πάρει ο ΠΑΟΚ και να βρει τον «εκλεκτό» του.
Στιγμιότυπο_2022-10-02_6.58.37_μμ.png
Οι πέντε ξένοι ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του ΠΑΟΚ:

  1. Αντρέ Βιεϊρίνια 287 συμμετοχές
  2. Νέτο Γκουερίνο 287 συμμετοχές
  3. Μλάντεν Φούρτουλα 277 συμμετοχές
  4. Ντιέγκο Μπίσεσβαρ 223 συμμετοχές 
  5. Λίνο 220 συμμετοχές

Ο Πορτογάλος αμυντικός συνεχίζει να γράφει ιστορία με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης και θέλει να συνδυάσει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα με νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό
ΠΑΟΚ-1024x576.jpg
Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0