Πρόσωπα

Παϊτίμ Κασάμι: Πες μου τι έκανες αυτά τα έξι χρόνια... (video)

Παϊτίμ Κασάμι: Πες μου τι έκανες αυτά τα έξι χρόνια... (video)

Σεζόν… επιστροφών στον Ολυμπιακό, καθώς μετά την επιστροφή του Μίτσελ στους «ερυθρόλευκους» και ο Παϊτίμ Κασάμι είναι έτοιμος για την δεύτερη θητεία του στην ομάδα έπειτα από έξι χρόνια. Ο Ελβετός μέσος ανακοινώθηκε από τους Πειραιώτες και το BN Sports παρουσιάζει τα πεπραγμένα του στο διάστημα που αγωνίστηκε σε Αγγλία και Ελβετία.

Ήταν 17 Μαΐου του 2016 όταν ο Παϊτίμ Κασάμι αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα του Ολυμπιακού, στην ήττα των «ερυθρολεύκων» από την ΑΕΚ με 2-1 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Έξι χρόνια αργότερα, ο Ελβετός μέσος επέστρεψε για την δεύτερη θητεία του στους Πειραιώτες και το BN Sports παρουσιάζει τα πεπραγμένα του στο διάστημα απουσίας του 30χρονου πλέον άσου.

Το πέρασμα από την Championship

Τον Αύγουστο του 2016, στο τιμόνι του Ολυμπιακού μόλις είχε βρεθεί ο Πορτογάλος Πάουλο Μπέντο ως αντικαταστάτης του Βίκτορ Σάντσεθ που είχε αποχωρήσει έπειτα από μόλις 46 μέρες μετά την πρόσληψή του. Ο Παϊτίμ Κασάμι δεν βρισκόταν στα πλάνα του νέου προπονητή και ήταν «φευγάτος». Ανάμεσα σε εκείνον και την διοίκηση του Ολυμπιακού ωστόσο υπήρχε από τότε μία εξαιρετική σχέση αμοιβαίου σεβασμού. Αυτή η σχέση τον οδήγησε στην Αγγλία και την Νότιγχαμ Φόρεστ, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε την σεζόν 2016-17. Στην Championship, ο Κασάμι έπαιξε για μία σεζόν και πραγματοποίησε συνολικά 27 συμμετοχές, με δύο γκολ και δύο ασίστ.

629090818.jpg

Η επιστροφή στην Ελβετία

Στο τέλος της σεζόν, ο Ελβετός άσος επέστρεψε στην Ελλάδα ωστόσο  βρέθηκε και πάλι εκτός πλάνων. Την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου θα φτάσει στα γραφεία του συλλόγου επίσημη πρόταση από την Σιόν, την οποία και ο Κασάμι θα αποδεχθεί, παίρνοντας την απόφαση να επαναπατριστεί, ψάχνοντας ένα «restart» στην καριέρα του.

Με την φανέλα της Σιόν ο Κασάμι θα αγωνιστεί για τρία χρόνια και τα τρία στη β’ κατηγορία, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Συνολικά θα καταγράψει 106 συμμετοχές, έχοντας 32 γκολ και 16 ασίστ! Μάλιστα, η τρίτη και τελευταία σεζόν στην ομάδα θα συνοδευτεί και από την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του καθώς σε 39 ματς σημείωσε 15 γκολ.

Φυσικά, οι εμφανίσεις του Ελβετού δεν πέρασαν απαρατήρητες από τις μεγάλες ομάδες της χώρας και όλα έγιναν πιο εύκολα μετά την λύση του συμβολαίου του με την Σιόν. Το 2020, με την πανδημία να έχει φέρει τεράστια προβλήματα στις ομάδες παγκοσμίως, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Κριστόφ Κονσταντέν, έδωσε τελεσίγραφο στους παίκτες της ομάδας λέγοντάς τους ότι όποιος δεν δεχθεί τις περικοπές λόγω κορωνοϊού τότε θα μείνει ελεύθερος. Ο Κασάμι όπως και κάποιοι συμπαίκτες του, αρνήθηκα τις περικοπές στα συμβόλαιά τους και αποτέλεσαν παρελθόν από τον σύλλογο.

Η Βασιλεία θα κερδίσει την υπογραφή του Κασάμι, με τον μέσο να υπογράφει τον Οκτώβριο συμβόλαιο με τον ελβετικό «γίγαντα». Η πρώτη του σεζόν θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε, έχοντας 13 γκολ σε 33 συμμετοχές. Την ίδια καλή παρουσία θα έχει και την περσινή χρονιά με 6 γκολ σε 46. Το τέλος της σεζόν έφερε την αποχώρησή του από τον σύλλογο, μιας και ο ίδιος ήθελε μία καινούρια πρόκληση.

Στόχος να βρεθεί ξανά σε ανταγωνιστικό επίπεδο

Ο Κασάμι βρήκε στην Ελβετία τον παλιό καλό εαυτό του, ωρίμασε ποδοσφαιρικά και το σίγουρο είναι ότι μπορεί να προσθέσει στον Ολυμπιακό λύσεις και έξτρα εμπειρία. Το στοίχημα για τον ίδιο είναι να επανέλθει σε ανταγωνιστικό επίπεδο μιας και προέρχεται από πολύμηνη απουσία, ενώ είχε και έναν μυϊκό τραυματισμό στη γάμπα που για αρχή είχε βάλει στοπ στην επιστροφή του στην Ελλάδα.

Βεβαίως, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η διαχείρισή του από τον Μίτσελ, με το θετικό για τους «ερυθρόλευκους» να είναι ότι οι δυο τους έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Εάν επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν στη διάρκεια της παρουσίας του στην Βασιλεία τότε αναμφίβολα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντικός για την ομάδα του Πειραιά.

kasami.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0