Πρόσωπα

Βινίσιους Τζούνιορ: Η αξία του «εκτοξεύθηκε» σε λιγότερο από ένα χρόνο και… απειλεί Εμπαπέ, Χάαλαντ!

Βινίσιους Τζούνιορ: Η αξία του «εκτοξεύθηκε» σε λιγότερο από ένα χρόνο και… απειλεί Εμπαπέ, Χάαλαντ!

Ο Βινίσιους Τζούνιορ είδε την χρηματιστηριακή του αξία να εκτοξεύεται σε λιγότερο από έναν χρόνο και πλέον είναι ο τρίτος ακριβότερος ποδοσφαιριστής σε όλο τον κόσμο!

Πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ειδικά στο ποδόσφαιρο και μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Βινίσιους Τζούνιορ. Ο Βραζιλιάνος έχει μετατραπεί από ένα «ατσούμπαλο» εξτρέμ στον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή που διαθέτει στο ρόστερ της η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα από τα μεγάλα «όπλα» της χώρας του ενόψει Μουντιάλ.

Η αγωνιστική του ανάκαμψη και η εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται έχει αποτυπωθεί φυσικά στην χρηματιστηριακή του αξία. Σύμφωνα με το transfermarkt.com ο Βινίσιους Τζούνιορ πλέον είναι ο 3ος ακριβότερος παίκτης στον κόσμο, πίσω μονάχα από τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Κι όμως σχεδόν έναν χρόνο πριν, η αξία του βρισκόταν στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις πέντε εκατομμύρια παραπάνω από όσα είχε πληρώσει η «Βασίλισσα» στην Φλαμένγκο για να τον αποκτήσει το 2018. Έντεκα μήνες μετά τον Οκτώβριο 2021, ο Βινίσιους πια κοστίζει 120 εκατ. και είναι ο τρίτος της λίστας. Η αύξηση αυτή των 70 εκατ. φυσικά και δεν έχει προηγούμενο, ενώ κανείς από τους υπόλοιπους του τοπ-10 δεν έχει πλησιάσει τέτοια άνοδο.

Η χρηματιστηριακή αξία του Βινίσιους μέσα στο χρόνοvinicius_junior.png

Αναμφίβολα σε αυτό οφείλεται η φανταστική σεζόν που πραγματοποίησε με την Ρεάλ Μαδρίτης πέρυσι, όπου ήταν καθοριστικός στην κατάκτηση του Champions League και της La Liga, σημειώνοντας 22 γκολ και 20 ασίστ! Βέβαια και φέτος κινείται στους ίδιους ρυθμούς, καθώς έχει πετύχει πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ σε εννέα εμφανίσεις με τους «μερένχες».

Το «χάσμα» με Εμπαπέ και Χάαλαντ συνεχίζει να μικραίνει και αν ο Βινίσιους είναι εξαιρετικός στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν αποκλείεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις «μετοχές» του. Ο Γάλλος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν αυτή την στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με αξία 160 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθεί ο Νορβηγός της Μάντσεστερ Σίτι με 150 εκατ. ευρώ.  

FdWRrx9X0AEYaWO_2.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0