Πρόσωπα

Κόκε: Ο... Mr. Ατλέτικο Μαδρίτης στην κορυφή της ιστορίας των «ροχιμπλάνκος» (video)

Κόκε: Ο... Mr. Ατλέτικο Μαδρίτης στην κορυφή της ιστορίας των «ροχιμπλάνκος» (video)

Ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Κόκε, πρόκειται να γράψει ιστορία στην αναμέτρηση απέναντι στην Σεβίλλη (1/10, 19:30), καθώς θα γίνει ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία των «ροχιμπλάνκος».

O Κόκε έχει συνδέσει απόλυτα το όνομά του με τα χρώματα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ένας από τους λιγοστούς πια ποδοσφαιριστές που χαρακτηρίζονται ως «one club man», ξεκίνησε την καριέρα του από τα φυτώρια των «ροχιμπλάνκος» και πλέον θα βρίσκεται στον πάνθεον του συλλόγου.

Στον αγώνα απέναντι στην Σεβίλλη (1/10, 19:30) στο Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν, ο Κόκε πρόκειται να σημειώσει την 554η συμμετοχή με την Ατλέτικο Μαδρίτης και να ξεπεράσει τον Αντελάρδο Ροντρίγκες, που κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες εμφανίσεις με τον σύλλογο. Ο Ισπανός επιθετικός «θρύλος» αγωνίστηκε για 17 χρόνια από το 1959 ως το 1976, όταν και αποσύρθηκε όντας στην κορυφή της λίστας με 553 συμμετοχές.

Ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να είναι μόλις 30 ετών, αλλά βρίσκεται στις ακαδημίες της από τα έξι του. Το 2009 πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με την μεγάλη ομάδα σε έναν αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ενώ το 2011 με την έλευση του Ντιέγκο Σιμεόνε καθιερώθηκε ως βασικός. Μάλιστα αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που έχει παραμείνει στον σύλλογο από την πρώτη μέρα που κάθισε στον πάγκο ο «Τσόλο».

Έκτοτε, ο Κόκε δεν έχει χάσει μεγάλο αριθμό παιχνιδιών, καθώς οι τραυματισμοί είναι κάτι… άγνωστο για τον ίδιο. Τα τελευταία δέκα χρόνια μετρά τουλάχιστον 40 αγώνες κάθε σεζόν, ενώ από το 2019 και την αποχώρηση του Ντιέγκο Γκοντίν, πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στην καριέρα του ως τώρα κατέκτησε τα πάντα με τους «ροχιμπλάνκος», πλην του Champions League. Δύο πρωταθλήματα Ισπανίας (2013/14, 2020/21), το δεύτερο εξ αυτών μάλιστα ως αρχηγός, ένα Copa del Rey (2012/13), δύο Europa League (2011/12, 2017/18), ένα ισπανικό Σούπερ Καπ (2014) και δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (2012, 2018).

E2K4fmyX0AYYU44.jpg

Παρά τις 553 συμμετοχές του βέβαια όλα αυτά τα χρόνια, ο Κόκε πολλές φορές περνά «απαρατήρητος» από τα φώτα της δημοσιότητας και σίγουρα δεν είναι από τα πρώτα ονόματα που έρχονται στο μυαλό όταν αναφερόμαστε στους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του, κυρίως της «αθόρυβης» δουλειάς που κάνει στον αγωνιστικό χώρο.

Κι αν φέτος περνά μια περίοδο ντερφορμαρίσματος και βρίσκεται στο επίκεντρο των αρνητικών κριτικών από τους φιλάθλους, δεν παύει να είναι ένας «πιστός στρατιώτης» της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος δεν δίστασε στο παρελθόν να απαρνηθεί τις «σειρήνες» άλλων ομάδων για να παραμείνει εκεί όπου ανήκει.

«Θα ήθελα να αποσυρθώ εδώ. Ποτέ δε ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά θα ήταν υπέροχο να ολοκληρωθεί η ιστορία, που ξεκίνησε όταν ήμουν ένα εξάχρονο αγόρι, με αυτόν τον τρόπο».

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0