Πρόσωπα

Αλβάρο Μοράτα: Βλέπει μπροστά του την Πορτογαλία και δεν… αστοχεί!

Αλβάρο Μοράτα: Βλέπει μπροστά του την Πορτογαλία και δεν… αστοχεί!
Ο Αλβάρο Μοράτα ήταν το πρόσωπο της βραδιάς στον αγώνα της Ισπανίας απέναντι στην Πορτογαλία, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στο 88’. Με αυτό χάρισε την πρώτη θέση του ομίλου στην εθνική ομάδα του και επιβεβαίωσε τη φήμη του ως killer των γειτόνων του.

Τελικά αποδεικνύεται ότι η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Λουίς Ενρίκε στον Άλβαρο Μοράτα για την κορυφή της ισπανικής επίθεσης απέδωσε καρπούς. Με «χρυσό» σκόρερ τον φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι «φούριας ρόχας» προσπέρασαν τους Πορτογάλους και βρέθηκαν στην κορυφή του δεύτερου ομίλου της Α’ κατηγορίας του Nations League. Έτσι, σφράγισαν για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση, την παρουσία τους στο Final-4.



Είναι αξιοσημείωτο ότι στο φετινό Nations League ο Ισπανός φορ έχει πετύχει δύο γκολ σε πέντε συμμετοχές, τα οποία αμφότερα είναι απέναντι στην Πορτογαλία! Στην αναμέτρηση της αυλαίας του ομίλου παρουσίασε μία αρκετά καλή εικόνα, έχοντας μάλιστα, πριν την επίτευξη του γκολ, μία μεγάλη ευκαιρία στο 77’. Τότε απέφυγε τον Ρούμπεν Νέβες με όμορφο τρόπο και σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής, αλλά βρήκε απέναντί του τον Ντιόγκο Κόστα. Όμως, δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90’, ήταν στη σωστή θέση για να αξιοποιήσει την ασίστ του Νίκο Γουίλιαμς και να σκοράρει προ κενής εστίας, «λυτρώνοντας» τη χώρα του. Στη λίστα της οποίας, αναφορικά με τους αιώνιους σκόρερ, είναι στην 6η θέση με 27 γκολ. Ισοφάρισε τον σπουδαίο Φερνάντο Μοριέντες και μπορεί μέχρι το τέλος της χρονιάς να ξεπεράσει τον Φερνάντο Ιέρο, που είναι στα 29 γκολ.

Σε δηλώσεις του, μετά το παιχνίδι, ο Μοράτα ανέφερε: «Κάναμε μία σπουδαία προσπάθεια και δείξαμε ότι όταν πρέπει να σταθούμε σε παιχνίδια όπως αυτό, μπορούμε να το κάνουμε. Χάσαμε τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις στις λεπτομέρειες. Το Nations League στον τελικό και το Euro στα πέναλτι, στα ημιτελικά. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το μέλλον και να χαρούμε τη νίκη εδώ, που δεν ήταν εύκολη». Ενώ έπλεξε το εγκώμιο και του ποδοσφαιριστή της Μπιλμπάο, Νίκο Γουίλιαμς, που του έδωσε την ασίστ: «ήταν το κλειδί του ματς και αυτό μόλις στον δεύτερο αγώνα του για την Εθνική ομάδα».

Απομένει να φανεί εάν ο Μοράτα μπορεί να είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά των Ισπανών στο επερχόμενο Μουντιάλ, αλλά και στο Final-4 του Nations League, οδηγώντας τους ξανά στις διακρίσεις. Η αρχή της σεζόν, πάντως, στην Ισπανία συνδυάστηκε με επιτυχίες, καθώς μετρά 3 γκολ σε 6 ματς στη La Liga με τη φανέλα της Ατλέτικο, κάνοντας ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα της καριέρας του.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0