Πρόσωπα

Κριστιάνο Ρονάλντο – Μπρούνο Άλβες: Όσα χρόνια κι αν περάσουν η φιλία καλά κρατεί...

Κριστιάνο Ρονάλντο – Μπρούνο Άλβες: Όσα χρόνια κι αν περάσουν η φιλία καλά κρατεί...

Μια πολύ καλή φιλία «δένει» τον σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπρούνο Άλβες. Από τις υποχρεώσεις τους με την εθνική Πορτογαλίας, ως τις «μάχες» τους στην Serie A, ο ένας έχει υπάρξει στήριγμα στον άλλον σε αρκετές περιπτώσεις και ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, πάντα θα είναι ο «Big Brother» του σούπερ σταρ!

Ο Μπρούνο Άλβες επισκέφθηκε την αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας, κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεων της για το Nations League, όπου συναντήθηκε με τον πολύ καλό του φίλο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ μάλιστα δώρισε «κιτρινόμαυρα» αναμνηστικά στον Πορτογάλο σούπερσταρ, κάτι που έκανε γνωστό από την φωτογραφία που δημοσίευσε στα social media.

Τους δύο Πορτογάλους βέβαια τους συνδέει μια πολύ στενή σχέση, η οποία ξεκινά από νεαρή ηλικία και συγκεκριμένα από τις «μικρές εθνικές» της χώρας τους. Ήταν 19 Νοέμβρη του 2002 όταν Μπρούνο Άλβες και Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίστηκαν για πρώτη φορά ως συμπαίκτες με την κ21 της Πορτογαλίας. Αντίπαλος ήταν μάλιστα η Ελλάδα κ21, σε ένα φιλικό ματς, όπου οι Ίβηρες επικράτησαν με σκορ 2-0.

Έκτοτε, οι δύο Πορτογάλοι έχουν συνυπάρξει μαζί στον αγωνιστικό χώρο σε ακόμα 87 περιπτώσεις, ενώ έχουν βρεθεί μαζί σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα 2004), Μουντιάλ (2010, 2014, 2018) και EURO (2008, 2012, 2016), με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού στα γήπεδα της Γαλλίας. Μετά από εκείνο το τουρνουά Ρονάλντο και Άλβες πραγματοποίησαν διακοπές στην Ίμπιζα παρέα. Μέσα από την κοινή τους πορεία στα σχεδόν 11 χρόνια με το εθνόσημο, ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, απέκτησε το παρατσούκλι του «Big Brother» του Κριστιάνο, λόγω της σχέσης που διατηρούσαν οι δύο ποδοσφαιριστές και με βάση την διαφορά στην ηλικία τους.

during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group G match between Portugal and Ghana at Estadio Nacional on June 26, 2014 in Brasilia, Brazil.

Βέβαια, έχουν υπάρξει και αναμετρήσεις όπου οι δύο τους τέθηκαν αντιμέτωποι. Συγκεκριμένα αυτό έχει συμβεί εφτά φορές, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει μείνει αήττητος, καθώς επικράτησε τις πέντε, ενώ οι άλλες δύο έληξαν ισόπαλες. Η μερίδα του λέοντος αφορά ματς της Serie A μεταξύ της Γιουβέντους του Ρονάλντο και την Πάρμα του Άλβες, όμως η πρώτες τους συναντήσεις αφορούσαν τα προημιτελικά του Champions League, όταν ο Κριστιάνο ήταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Άλβες στην Πόρτο.

ManchesterUnitedvFCPortoUEFAChampionsWBCpLpNwwzXm.jpg

Η σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους ήταν αρκετά δυνατή και αυτό φαίνεται από κάποιες ιστορίες που έχουν γίνει γνωστές. Μια από αυτές αφορά την μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Γιουβέντους. Όταν το deal μεταξύ Ρεάλ και Γιούβε ολοκληρώθηκε, ο Μπρούνο Άλβες ήταν αυτός που συνόδεψε με ιδιωτικό τζετ τον CR7 στην Ιταλία. Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ τότε αγωνιζόταν στην Πάρμα και φρόντισε να βοηθήσει τον σούπερσταρ να προσαρμοστεί και να γνωρίσει την πραγματικότητα της Serie A.

bruno_alves_cristiano_ronaldo.jpg

Το ωραίο της υπόθεσης είναι όμως το αίτημα που έκανε ο Άλβες στην… μητέρα του Ρονάλντο«Ήμουν προσκεκλημένος στο ιδιωτικό τζετ του Κριστιάνο Ρονάλντο προς την Ιταλία. Δειπνήσαμε και του είπα τι ακριβώς να περιμένει στην Serie A. Θα έχει πλάκα να τον αντιμετωπίσω στο χορτάρι, αν και έχει συμβεί στο παρελθόν», ήταν τα λόγια του πρώην κεντρικού αμυντικού, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια:

«Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ρώτησα τη μητέρα του αν θα μπορούσα να του ρίξω μερικές κλωτσιές όταν θα τον είχα αντίπαλο. Εκείνη συμφώνησε! Φυσικά αυτό δε θα χαλάσει τις σχέσεις μας».  

Τον Ιανουάριο του 2019, η Γιουβέντους είχε βγει στην «αγορά» σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρότεινε στους ιθύνοντες του συλλόγου να εξετάσουν την περίπτωση του Μπρούνο Άλβες που ήταν ακόμη στην Πάρμα. Οι «μπιανκονέρι» ήρθαν σε επικοινωνία με τον ατζέντη του στόπερ, Ζόρζε Μέντες, ο οποίος ήταν άλλωστε και ο εκπρόσωπος του Ρονάλντο. Τελικά, η υπόθεση δεν προχώρησε, καθώς ο Αλέγκρι προτίμησε να πορευτεί με τους παίκτες που είχε ήδη στο ρόστερ. Έτσι χάθηκε μια τελευταία ευκαιρία για να βρεθούν οι δύο τους στον ίδιο σύλλογο.

82580973_1990421794438006_2583322193165287424_n.jpg

Φυσικά, μια από τις πιο γνωστές εξομολογήσεις του Άλβες για την σχέση του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αφορά την εποχή που ο πρώτος αποχώρησε από την Φαμαλικάο και σκεφτόταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

«Μετά που έφυγα από την Φαμαλικάο, δεν ήξερα αν έπρεπε να συνεχίσω ή να αποσυρθώ. Ο Κριστιάνο με κάλεσε στο τηλέφωνο μετά την ξαφνική αποχώρηση από την ομάδα και μου είπε ‘’Πρέπει να συνεχίσεις να παίζεις. Είσαι σε καλή κατάσταση. Ξέρω πόσο αγαπάς το ποδόσφαιρο, οπότε συνέχισε και μην τα παρατήσεις’’. Το τηλεφώνημα αυτό με επηρέασε και με έκανε να αλλάξω απόφαση. Είχα την στήριξη του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο. Αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο σου λέει να συνεχίσεις, τότε αυτό πρέπει να κάνεις. Με ενθάρρυνε αφάνταστα».

Αυτό το τηλεφώνημα λοιπόν, «έστειλε» ουσιαστικά τον Μπρούνο Άλβες πίσω στην Ελλάδα για δεύτερη φορά μετά την ΑΕΚ, όπου φόρεσε την φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0