Πρόσωπα

Spotlight: Νέες κλήσεις στις «μεγάλες» Εθνικές ομάδες και αστέρια έτοιμα να λάμψουν!

Spotlight: Νέες κλήσεις στις «μεγάλες» Εθνικές ομάδες και αστέρια έτοιμα να λάμψουν!
Νεαροί αλλά και... γηραιότεροι άσοι ετοιμάζονται για ντεμπούτο με την Εθνική τους ομάδα. Σε Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία οι κλήσεις περιλαμβάνουν ονόματα-έκπληξη.

Οι επικείμενοι αγώνες του Nations League προσφέρονται τόσο για συμπεράσματα όσο και για πειραματισμούς από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς. Οι εκλέκτορες δίνουν την ευκαιρία σε «νέους» (στην εκάστοτε Εθνική ομάδα) ποδοσφαιριστές να παλέψουν για μια θέση στο ρόστερ ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ας δούμε αυτούς που ξεχωρίζουν.

Αρμέλ Μπέγια-Κότσαπ (Σαουθάμπτον), 20 ετών, Γερμανία

Ο νεαρότερος της λίστας, και μια πρώιμη αποκάλυψη στις πρώτες αγωνιστικές της φετινής Premier League. Ο ύψους 1.90 κεντρικός αμυντικός, γεννηθείς στο Παρίσι, βρίσκεται από το καλοκαίρι στο «Σεντ Μέρις» και ήδη κερδίζει την εμπιστοσύνη του Ραλφ Χάζενχιτλ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Μπόχουμ, πραγματοποιώντας 44 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία και αλλες 22 πέρσι στην Bundesliga, προτού κερδίσει τη μεταγραφή του στη Σαουθάμπτον έναντι περίπου 10 εκατ. ευρώ. Δυναμικός, ευκίνητος για το ύψος του, άφοβος σε τάκλιν και με διάθεση να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, ο Μπέγια-Κότσαπ δείχνει ήδη εξαιρετικά στοιχεία που οδήγησαν τον Χάνσι Φλικ στην κλήση του στη «νατσιονάλμανσαφτ». Ο ίδιος δηλώνει έκπληκτος για τις πολλές συμμετοχές του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και έτοιμος για κάθε ευκαιρία.

bella_kotchap.jpg

Ράνταλ Κόλο Μουανί (Άιντραχτ Φρ.), 23 ετών, Γαλλία

Γεννημένος στα περίχωρα του Παρισιού, αλλά με καταγωγή από το Κονγκό, ο Μουανί έφτιαξε το όνομα του στο Μπουζουάρ με τη φανέλα της Ναντ, υπηρετώντας την ομάδα πιστά για 7 χρόνια. Από τη δεύτερη ομάδα των «καναρινιών» μέχρι τη μετακίνηση του ως ελεύθερος στους νικητές του περσινού Europa League, ο Μουανί πραγματοποίησε 79 συμμετοχές και σημείωσε 21 γκολ. Το χάιλαϊτ ήταν η συμμετοχή του στην κατάκτηση του κυπέλλου Γαλλίας πέρσι με τη Ναντ. Ήταν ο πρώτος τίτλος μετά από 21 χρόνια για την ιστορική ομάδα. Με τρομακτικό διασκελισμό και κοντρόλ, ικανότητα να υποδεχτεί τη μπάλα με πλάτη, αλλά και να επιτεθεί γρήγορα κατά μέτωπο, ο Μουανί δείχνει να καθιερώνεται στην Άιντραχτ και κέρδισε την καρδιά του... δύσκολου Ντιντιέ Ντεσάμπ.

muani.png


Ιβάν Τόνει (Μπρέντφορντ), 26 ετών, Αγγλία

«Τότε δεν ήμουν έτοιμος. Τώρα είμαι». Έτσι περιέγραψε ο Τόνει το παλιότερο πέρασμα του από τη Νιούκαστλ, και οι επιδόσεις του χαρισματικού στράικερ σε Πετέρμπορο και Μπρέντφορντ επιβεβαιώνουν την αυτοπεποίθηση του. Αφού έσπασε ρεκόρ επίτευξης τερμάτων από καταβολής της τωρινής Τσάμπιονσιπ με 31 σε μια σεζόν το 2021, ο Τόνει σημείωσε άλλα 12 σε 33 συμμετοχές στην Premier League πέρσι και ήδη έφτασε τα 5 φετινά. Στη Σέλτικ ακόμα μετανιώνουν που δεν ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του το 2020, αλλά τα οφέλη για τη Μπρέντφορντ και η μετεωρική άνοδος του ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Εκκεντρικός και showman, ο Τόνει αρέσκεται στο πρέσινγκ, μοιράζει για τους συμπαίκτες του, δύσκολα χάνει την μπάλα, ενώ δεν έχει πρόβλημα να τρέξει με αυτή. Τα τελειώματα του είναι συνήθως αστραπιαία και φονικά.

toney.jpg

Μπόρχα Ιγκλέσιας (Ρεάλ Μπέτις), 29 ετών, Ισπανία

Ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης της λίστας, έφτιαξε το όνομα του αρχικά στο Κορνέγια ελ Πρατ και την Εσπανιόλ, προτού μετακινηθεί στην Μπέτις το 2019. Μετά από μια μεταβατική πρώτη σεζόν ο Ιγκλέσιας σημείωσε 22 γκολ σε 61 συμμετοχές στις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδου. Φετος έχει ξεκινήσει καλύτερα από ποτέ με 6 γκολ και 1 ασίστ σε έξι εμφανίσεις στη La Liga. «Ξέπεσε η Εθνική αν καλούν εσένα», λέει γελώντας ο αειθαλής Χοακίν για τον Μπόρχα, αλλά η τεχνική κατάρτιση, ο εξαίσιος έλεγχος της μπάλας και οι εντυπωσιακές ντρίμπλες, ειδικά για παίκτη του 1.87, καθιστούν τον Ιγκλέσιας συνεχή απειλή για κάθε άμυνα. Ο Ιγκλέσιας σκόραρε στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι κόντρα στη Βαλένθια πέρσι οδηγώντας την ομάδα στον πρώτο της τίτλο μετά από 17 χρόνια, και ο ίδιος ήταν πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. 

borja.jpg

Φίλιππος Μεντιδάκης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0